Brandwerende oplossing in aluminium profielsystemen

De brandwerendheid van een gevel is van groot belang. Brandwerende systemen worden gebruikt om veilige zones te creëren waarbij het vuur, de rook en de warmte zo lang mogelijk worden tegengehouden.

Dit met als doel de kans op brand te verkleinen of te vertragen om uitbreiding van de brand te voorkomen en mensen de gelegenheid te geven te vluchten. Dat betekent dat de vraag vanuit de markt naar brandwerende elementen toeneemt.

Dat constateert ook Aliplast Aluminium Systems. Men is al snel gewend om bij brandwerendheid aan stalen en houten elementen te denken, maar het is met aluminium net zo goed mogelijk. Met de aluminium profielen van Aliplast kun je dezelfde waardes behalen.

Brandveiligheid

Brandveiligheid is van groot belang en dit vooral voor projecten. Voor vliesgevels biedt Aliplast met de McFire een oplossing. De brandwerende variant op de McWall is er in EI30, EI60, EI90 en EI120. Vooral de laatste kan toegepast worden tussen bijvoorbeeld kantoor- en fabrieksruimten of bij risicovollere werkomgevingen zoals laboratoria. Maar niet alleen voor de buitenkant biedt Aliplast oplossingen, inmiddels is er ook een compleet gamma brandwerende elementen voor binnen.

De kracht van eenvoud

Aliplast heeft vier series brandwerende aluminiumsystemen ontwikkeld in twee verschillende types: de EI en de EW. De EW wordt vaker in buitengevels toegepast en de EI meer en meer langs vluchtwegen. Bij alle systemen heeft Aliplast goed nagedacht over hoe de productietijd verkort kan worden, omdat dat een grote kostenpost is in het systeem. De kracht zit ‘m in de eenvoud: het systeem is met maar twee profielen en glaslatten simpel in elkaar te zetten.

Bijzonder hoog draaikiepraam

Binnen de brandwerende systemen biedt Aliplast oplossingen voor binnendeuren, zowel naar binnen als naar buiten draaiend, in vast glas als enkele deur variant: de Futural EW30. Verder heeft Aliplast één van de hoogste brandwerende draaikiepramen ontwikkeld ten opzichte van andere systeemhuizen. De Star75 en Max Light zijn er in EW30, EW60 en EI30 en in varianten met zijlicht, bovenlicht en vast glas. De draaikiepramen van de Star75 zijn maar liefst 1000 mm breed en 2100 mm hoog en die van de ML 974 mm breed en 2070 mm hoog.

Thermisch geïsoleerd vuurvast systeem

Ook voor binnendeuren is men snel geneigd naar staal te kijken, maar Aliplast laat zien dat er in aluminium uitstekende oplossingen zijn. De FR90 is een systeem speciaal getest voor brandwerende binnendeuren. Brandwerendheid is belangrijk, maar het esthetisch aspect ook: de vraag naar hoge binnendeuren neemt immers toe. De FR90 kan tot 2800 mm hoog in enkele en dubbele toepassing en naar binnen- en buitendraaiend uitgevoerd worden, met brandwerendheid EW30, EW60, EI30 en EI60.  Uiteraard is er een compatibiliteit met het STAR90-systeem van Aliplast.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie