Bespaar tijd, materialen en kosten

Tijd, materialen en kosten besparen door direct te beglazen op de BUVA IsoStone® onderdorpel.

Om productieprocessen in de kunststof kozijnindustrie nog verder te optimaliseren en om tijd, materialen en kosten te besparen, introduceert BUVA een nieuw assortiment aluminium profielen waarmee direct op de BUVA IsoStone® onderdorpels beglaasd kan worden.

Maatwerk

In de fabriek van BUVA in Barendrecht worden de profielen al deels op de BUVA IsoStone® onderdorpels bevestigd, als onderdeel van BUVA’s maatwerkpakket. Het resultaat is dat de sponning van het kunststof kozijnprofiel netjes doorloopt over de dorpel, waarna de raamfabrikant eenvoudig en met de standaard glaslatten uit zijn kozijnsysteem de beglazing kan opsluiten. Op basis van de Nederlandse marktbehoeften en marktpotentie zijn sterke, stevige en weersbestendige profielen ontwikkeld voor de systeemhuizen van K-Vision, Gealan, VEKA, Schüco en Deceuninck.

Design en functionaliteit

“Voor deze ontwikkeling hebben wij een aantal vertrouwde BUVA-technieken gecombineerd en geoptimaliseerd”, vertelt Jan Fieten, productmanager bij BUVA. “Zoals de onzichtbare bevestiging en einddoppen met verborgen waterafvoer. Daarbij hebben we gekozen voor een slank en minimalistisch design. De aluminium profielen worden afgewerkt in dezelfde kleur als de onderdorpels, waardoor een esthetisch aantrekkelijk geheel ontstaat. Bovendien worden de profielen standaard uitgevoerd met een groef, waarmee de bij het systeemhuis behorende beglazingsdichting kan worden overgenomen.”

Polyclose

Tijdens de Polyclose beurs in Gent zijn de eerste productsamples aan de kunststof kozijnindustrie getoond. “De reacties zijn veelbelovend”, aldus Fieten. “Fabrikanten van kunststof kozijnen en hun dealers zijn zeer positief over het strakke design. Bovendien biedt het direct beglazen op de BUVA IsoStone® onderdorpels een aanzienlijke tijd-, materiaal- en kostenbesparing. Ook is de techniek goed te combineren met de huidige manier van werken.”

De nieuwe aluminium profielen kunnen vanaf medio maart worden besteld.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie