Energiebesparing in woningbouw niet voldoende

Warmtepomp of gevelisolatie niet populair

Volgens de Monitor energiebesparing gebouwde omgeving 2018 is gebleken dat de energiebesparing in de woning-bouw niet is afgenomen. De energiebe-sparingen hadden juist moeten stijgen om de klimaatdoelstellingen te halen, zo meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Snel terugverdienen, maar niet substantieel

Tijdens het monitoren viel het op dat de duurdere besparingsmaatregelen, maar wel de meest substantiƫle zoals warmtepompen of gevelisolatie in de koopsector niet heel erg populair zijn. Andere maatregelen zoals zonnepanelen en isolatieglas zijn daarentegen wel populair. En mensen zijn er vaak ook dik tevreden mee, met de maatregelen die ze hebben getroffen, omdat ook aan een andere belangrijke behoefte wordt voldoen: snel terugverdienen. Met de maatregelen een bijdrage aan het milieu leveren, staat als afweging op de derde plaats. Dat verklaart de korte tijdspanne die mensen hanteren en waarom men onvoldoende kijkt naar de energiebesparing die een maatregel kan opleveren.

Meer weten?

Lees er meer over op de site van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Afbeelding van MinkS via Pixabay

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie