De kracht van massief houten akoestische plafonds

De toegevoegde waarde van de Derako houten plafonds toont zich op meerdere vlakken in zowel publieke- als kantoorgebouwen.

Derako heeft veel ervaring met de toepassing van massief houten plafonds en wanden in publieke- en kantoorgebouwen. Op Europees niveau wordt er samengewerkt met verkopende partners die de lokale markt kennen en projecten begeleiden in grote afzetmarkten zoals Frankrijk. In dit land, maar ook in vele andere Europese landen zijn diverse luchthavens, ziekenhuizen, zwembaden, theaters, musea, kantoorgebouwen, gemeentehuizen en winkelcentra van Derako systemen voorzien. In Nederland vindt de levering en ondersteuning direct vanuit Derako plaats.

Toegevoegde waarde van Derako

Het bijzondere van de Derako plafond- en wandsystemen is dat ze van massief hout zijn en volledig op maat worden gemaakt. Hiermee kan een systeem maximaal worden afgestemd op de behoefte, maar kan er vaak ook een unieke en speciale beleving worden gecreëerd. Door een ruime keuze aan houtsoorten, systeemtypes, maatvoeringen en afwerkingen zijn er tal van mogelijkheden voor de uitstraling en beleving van een ruimte. Alle uitvoeringen zijn geschikt voor zowel binnen als buiten en het systeem leent zich bij uitstek om in gebogen of gewelfde vorm toegepast te worden. Maar de beleving zit hem ook in de akoestiek, zoals een juiste demping in drukbezochte ruimtes en misschien wel een gerichte geluidsversterking in theaters en concerthallen. Ook dat is mogelijk met de systemen van Derako.

Hout en een open plafondstructuur, optimaal voor akoestiek

Hout als bouwmateriaal biedt van nature een geluidsdemping. Daarnaast kan er in combinatie met de open structuur, van zowel het grill als lineair open systeem, extra geluidsabsorberend (plaat)materiaal achter de systemen worden aangebracht. Dit versterkt de natuurlijke demping van het hout en creëert een bijzonder aangename ambiance. Ook is het mogelijk om het grill systeem van akoestisch zwart vezelvlies te voorzien, prefab op maat gemaakt en inclusief inkepingen, voor op de achterzijde van de panelen. Door aanpassingen in de uitvoeringen kan men een optimaal afgestemde akoestiek creëren, die vaak positieve gevolgen heeft voor zowel de gezondheid, communicatie, veiligheid, productiviteit en leerprestaties.

C2C certificering en credits voor BREEAM en LEED

Alle Derako systemen zijn Cradle-to-Cradle Silver gecertificeerd. Daarnaast kunnen de systemen direct bijdragen aan het verkrijgen van de credits binnen BREEAM en LEED. Meer hierover leest u in het document BREEAM Credits met de Derako systemen op de website van Derako.

Ook het Derako systeem voor uw project?

De Derako houten akoestische plafonds en wanden zijn projectoplossingen op maat waarbij het ontwerp van de architect leidend is. Naast maatwerk heeft Derako ook standaardproducten om zo voor elke ruimte, behoefte en budget een oplossing te bieden. De Derako adviseurs informeren u graag verder.

« Nieuws overzicht