Ontdek Armstrongs nieuwe naadloze akoestische systeem

Lawaai is iets waar we allemaal mee moeten leven, echter storend geluid brengt een langdurig gezondheids-risico met zich mee, met name voor bewoners van stadscentra.

De Wereld Gezondheidsorganisatie waarschuwt dat geluidshinder meer dan alleen gehoorschade kan veroorzaken en kan bijdragen aan medische problemen zoals obesitas en diabetes. Het kan ook hart- en vaatziekten, cognitieve problemen, stress, hoge bloeddruk en depressies veroorzaken.

Geluidabsorptie

ELEGANZA® heeft een 100% naadloos uiterlijk en is speciaal ontwikkeld voor een duidelijk betere akoestische omgeving in gebouwen. Met zijn akoestische prestaties van klasse A, biedt het systeem de hoogste geluidabsorptie conform de internationale norm EN ISO 11654, terwijl zijn klassieke strakke uitstraling licht beter reflecteert voor heldere, open ruimten.

Om te verhinderen dat de kakofonie van onze luidruchtige leefomgeving de levenskwaliteit aantast, is het duidelijk dat onze gebouwen dit lawaai beter moeten absorberen. In dit opzicht is ELEGANZA® echt een ontwerp dat alle zintuigen prikkelt, waarbij extern lawaai wordt gereduceerd maar intern geluid ook wordt geabsorbeerd.

Richtlijnen en duurzaamheid

Met de akoestische klasse van ELEGANZA® en de afstemming op BIM kunnen architecten en ontwerpers voldoen aan de richtlijnen die in BREEAM, HQE en LEED zijn vastgelegd. De nieuwe plafondoplossing is ook duurzaam omdat het op Armstrongs C2C Drywall Grid System met volledig recyclebare en herbruikbare onderdelen wordt gemonteerd.

Ontdek op de website hoe systemen zoals ELEGANZA® architecten helpen met ontwerpen die alle zintuigen prikkelen.

Armstrong en Knauf

In oktober 2019 werd Armstrong Ceiling Solutions overgenomen door het Knauf concern - een wereldwijde fabrikant van bouwproducten en -systemen. Knauf (met het merk Knauf AMF) en Armstrong Ceiling Solutions bundelden hun krachten en richtten de nieuw gevormde Knauf Ceiling Solutions divisie op. Dit biedt de onderneming de mogelijkheid om haar aanwezigheid nog verder te versterken en haar portfolio van plafondoplossingen voor haar klanten uit te breiden.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie