Van waterkwaliteit tot het voorkomen van wateroverlast, van verwerkingsgemak tot gebruikscomfort, REHAU zet zijn beste beentje voor.

Nog afgezien van de verspilling van kostbaar drinkwater kan een lekkage van de drinkwaterleiding vervelende gevolgen hebben, van schade aan vloerbedekking of meubilair, tot kortsluiting en erger. De slimme en interactieve sensor ‘RE.GUARD’ wordt na de watermeter geplaatst en kan bij plotselinge extreme watervraag de toevoer van water naar het leidingnet afsluiten. Zo wordt grotere schade voorkomen.

 

Een slimme app helpt ook op afstand

Met een app kan via de ReHub gateway worden ingesteld, bij welk volume de leiding afgesloten moet worden. Met de app kan ook gesignaleerd worden, of er waterverbruik is (en dus mogelijk lekkage) terwijl er niemand thuis is. Ook dan kan met ‘RE.GUARD’ op afstand de waterleiding afgesloten worden, bijvoorbeeld tijdens vakantie. ‘RE.GUARD’ is bedoeld voor woningen en bedrijfspanden met een standaard wateraansluiting. De ReHub-gateway wordt aangesloten op het lichtnet en onderhoudt met een draadloze Z-Wave® verbinding contact met ‘RE.GUARD’. Door de aparte frequentie bestaat geen risico op storing of wegvallen van het Wifi-signaal.

 

REHAU gaat voor goud met loodvrij brons

Het binnendeel van de ‘RE.GUARD’ is, net als de nieuwe serie RAUTITAN RX+, vervaardigd van loodvrij brons. Dat is goed voor het milieu, maar ook beter voor de gebruiker: het loodvrije brons beïnvloedt het drinkwater niet. ‘RE.GUARD’ kan met behulp van knelfittingen worden aangesloten op de normale koperen leidingen, maar is met schuifhulsverbindingen natuurlijk ook probleemloos toe te passen in combinatie met REHAU RAUTITAN kunststof leidingen.

 

Grote voordelen voor dezelfde prijs

De bekende RAUTITAN RX bronzen verbindingen voor drinkwaterleidingen zijn er nu ook – en zonder meerprijs – in loodvrij brons. Deze loodvrije uitvoering heet RAUTITAN RX+ en heeft naast alle bewezen voordelen van gewoon brons nog twee belangrijke pluspunten: beter voor het milieu en geen lood in het drinkwater.

 

Veiligheid, milieu en comfort gecombineerd in één kraan

Met de REHAU ‘RE.SOURCE’+ komt REHAU tegemoet aan een heel scala aan klantwensen: deze kraan levert gefilterd koud plat water, bruisend water en kokend heet water. Door een display met kinderslot is deze kraan zeer veilig, en door de mogelijkheid om persoonlijke voorkeuren in te stellen, ook zeer gebruikersvriendelijk. Stel bijvoorbeeld voor het bereiden van een kopje oplossoep een hoeveelheid van 175 ml kokend water in. Voor bruisend water hoeft u de deur niet meer uit én u spaart het milieu doordat er veel minder plastic flessen gebruikt worden. Voor grootverbruikers kan op deze kraan een CO2-cilinder van 10 kg worden aangesloten, zodat dit ook voor zakelijke gebruikers een aantrekkelijke optie is.

 

De REHAU ‘RE.SOURCE’ is een eenvoudiger kraan die gefilterd koud, plat en bruisend water geeft en waarmee ook warm water kan worden getapt.

 

Neem voor meer informatie contact op met REHAU.