Balkonverankering binnen 15 minuten met Schöck IQlick® achterafmontage

Voor het nieuwbouwproject aan de Siriusstraat in Hoorn maakt Slokker Bouwgroep gebruik van de nieuwe achterafmontage-oplossing IQlick®.

Dankzij dit nieuwe systeem kunnen de balkons binnen 15 minuten vanuit de kraan gemonteerd worden. De verankering bestaat uit twee componenten, waarbij een Isokorf® element zowel in de vloer, als in het balkonelement is gestort middels een mal. Tijdens de montage op de bouwplaats worden de balkons verankerd met twee moeren. 

Veranderingen bouwproces

Schöck Nederland speelt met deze productontwikkeling in op de veranderingen in de bouw. Vrij uitkragende balkons zitten in het bouwproces vaak in de weg en de kans op beschadigingen en vervuiling van het schoonbeton is groot. De tijdige levering van het prefab beton is in de huidige bouwmarkt een extra risico. Montage van de balkons na de bouw van het casco lost deze problemen in één keer op.

Aangepaste Isokorf®

Voor de nieuwe achterafmontage-oplossing heeft Schöck de bestaande Isokorf® KS voor bevestiging van staal aan beton gemodificeerd. De ene zijde is voorzien van stekken die worden ingestort in het beton; de andere zijde is voorzien van draadeinden. Deze draadeinden worden bij de montage door een stalen contrablok gestoken en vervolgens met moeren vastgezet. De verankering kan overigens ook worden omgekeerd, waarbij de Isokorf® met de stekeinden in het balkon wordt ingestort en het stalen blok met de moeren in de vloer komt.

Maatvoering

Voor achteraf montage is maatvoering een belangrijk item. Schöck doet daarvoor het voorstel om te werken met een montagemal op basis van een UNP met twee hoeklijnen, waarmee de positie van de verankering in de vloer maatvast kan worden ingestort. Door gebruik te maken van standaard staalprofielen met een slim gatenpatroon, is de mal herbruikbaar voor alle balkons. Het bedrijf creëert hiermee een kostenefficiënte en duurzame oplossing.

Het nieuwe verankeringssysteem kan door elke bouwer en balkonproducent toegepast worden.

Op onze website vindt u diverse mogelijkheden. Bekijk ook onderstaande video en ontdek hoe efficiënt het achteraf monteren van balkons is in de praktijk.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie