All-electric en waterstof oplossingen blikvangers op VSK

Voor Intergas is het een beetje een vreemde eend in de bijt, een CV-ketel die geen gas verstookt.

Maar de Xource is een blikvanger op de stand

Intergas – de naam verraadt het al – is van oudsher een producent van gasgestookte cv-ketels. Daarvan wordt bij Xource, de nieuwe all-electric oplossing van Intergas, duidelijk van afgeweken.

Nieuwe techniek, zelfde vertrouwde kwaliteit

De nieuwe all-electric opstelling bestaat uit een elektrische CV-ketel met intern expansievat en twee pompen, een boilervat van 200 of 300 liter voor warm tapwater en een lucht-water-warmtepomp in een buitenunit. De elektrische CV-ketel werkt met een nieuwe platenwarmtewisselaar, en heeft net  als de gasgestookte CV-ketels waar Intergas groot mee is geworden, géén driewegklep. Als belangrijk voordeel heeft deze ketel een preheat-functie, waarmee bij tapvraag voorverwarmd water naar het boilervat gaat. De warmtepomp heeft een vermogen van 7 kW voor verwarming en 8 kW voor warm water, bij een geluidsproductie van maximaal 54 dB.

Koeling en een coole app

Op dit moment lopen meerdere pilot-projecten met de Xource all-electric oplossing van Intergas. Naar verwachting gaat de opstelling eind oktober 2020 in productie en komt dan ook beschikbaar voor de markt. In de versie voor de markt zal het buitendeel ook geschikt zijn om mee te koelen. Er wordt ook een app beschikbaar gesteld, waarmee de gebruiker de installatie aan kan sturen en de installateur de opstelling op afstand kan inregelen en, desgewenst, monitoren.

Oude techniek, nieuwe brandstof

Waterstof is een brandstof, die veel dichter bij de Intergas-methodiek ligt, dan elektriciteit. Momenteel kunnen de meeste leveranciers een cv-ketel leveren, die 20 % bijmenging van waterstof bij methaangas (aardgas en/of groen gas) kan verwerken. Intergas is daarop geen uitzondering, maar werkt ook aan de ontwikkeling van een 100 % waterstof cv-ketel. Daarvoor beschikt Intergas over een veilige testomgeving en heeft het bedrijf ingeschreven op meerdere pilots voor waterstof-verwarming.

Communicerende vaten

Het bedrijf werkt aan een Partner Portal, waar de installateur informatie op maat krijgt, toegespitst op de door hem verwerkte producten en installaties. Deze website wordt half 2020 verwacht. Tegen die tijd zou ook een app voor installateurs beschikbaar moeten zijn, waarmee de geïnstalleerde toestellen geregistreerd kunnen worden en in het Partner Portal worden toegevoegd. Geen gedoe meer met het invullen van garantiekaartjes, gewoon even scannen en klaar is Kees. Of Klara, dat kan natuurlijk ook.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie