Met de Sto-Cladding Creator importeer je de gekozen gevelafwerking met steenstrips of glasmozaïek in je Revit-bestand of CAD-tekening, zodat je aanzichten en renderings een natuurgetrouwe weergave van het gekozen materiaal geven.

De Sto-Cladding Creator is een nieuwe tool, waarmee voor drie Sto gevelafwerkingen alle mogelijke productvarianten geselecteerd kunnen worden: Sto-Steenstrips, StoBrick en Sto-Glasmozaïek. Bij Sto-Steenstrips (minerale steenstrips) is zelfs maatwerk via de Creator mogelijk. Ook het mengen van 2 of 3 kleuren stenen behoort tot de mogelijkheden.

 

Voor alle drie de productlijnen geldt, dat je in de Sto-Cladding Creator een product kiest, daarbij een verband en een voegkleur selecteert en vervolgens een resultaat ziet van het product in het gekozen verband. Een afbeelding daarvan is vervolgens in een Revit of CAD-model te plaatsen, zodat een rendering van de gevel heel realistisch de gekozen gevelafwerking weergeeft. De STABU2-besteksomschrijving van het gekozen materiaal en de verwerking is na verwerking van het patroon/verband direct te downloaden. In overleg met Sto Isoned kan in de Creator een sample van het product in de gekozen kleur(en) en verband aangevraagd en besteld worden.

 

Minerale steenstrips

De tool heeft drie productgroepen. Per productgroep bestaat de mogelijkheid te filteren op een of meer eigenschappen. Voor Sto-Steenstrips zijn dat kleur, nuance, textuur en prijsklasse. Wanneer een steen met een bepaalde kleur, nuance en textuur geselecteerd is, kan vervolgens gekozen worden uit 9 verbanden (van blokverband tot Vlaams verband, met standaard halfsteensverband geselecteerd), 9 voegkleuren en 8 standaardformaten. De voegbreedte voor lintvoeg en stootvoeg is aan te passen, en er kunnen maximaal drie steenkleuren gemengd worden. Uniek voor de Sto-Steenstrips is dat ook voor maatwerk gekozen kan worden. Vanaf een oppervlakte van 500 m2 kan de ontwerper zelf de lengte en hoogte van de steen bepalen. Zo zit je als vormgever echt aan de knoppen van de fabriek.

 

Keramische steenstrips

StoBricks (keramische steenstrips) kan men op kleur, serie en formaat filteren. Na het kiezen van een steen uit het volledige of gefilterde resultaat kan men een verband kiezen. Afhankelijk van de gekozen steen zijn dat er 5, van (regelmatig) blokverband en (lopend) klezorenverband tot halfsteensverband. Standaard staat het halfsteensverband geselecteerd. Verder kan de voegkleur en voegbreedte worden gewijzigd. Voor de rendering staat standaard “Voeg een schaduw toe” aangevinkt.

 

Glasmozaïek

Sto-glasmozaïek is alleen op kleur te filteren, maar daarna zijn vervolgens voegkleur en afmetingen aan te passen. Ook is het mogelijk om onder “Wijzig mix” tot maximaal vijf kleuren te kiezen en die in verschillende verhoudingen te mengen.

 

Zelf aan de slag

Om gebruik te maken van de Sto-Cladding Creator moet je je registreren en een gebruikersnaam en wachtwoord aanmaken, maar daarna kun je direct aan de slag.