NIEUW! Rockpanel Premium gevelbekleding

Rockpanel Premium maakt volledig maatwerk mogelijk

Het Premium paneel is een brandveilige A2 plaat in 11 mm dikte die onzichtbare mechanische bevestiging mogelijk maakt.

 
Vlaggenschip voor volledige ontwerpvrijheid

Architecten hebben de vertrouwde vrijheid van vormgeving en design en ze kunnen daarnaast kiezen voor op maat gemaakte designs en afmetingen, ook in kleine volumes. Ook kunnen ze kiezen uit drie verschillende glansgraden: mat, semi-glans en hoogglans. Er zijn al een aantal projecten waarbij een op maat gemaakt ontwerp uitkomst bood. Zo is er voor het bedrijf EromesMarko in Wijchen een Custom Woods-ontwerp gemaakt op basis van een monster van echt hout om zo een duurzaam en onderhoudsarme gevel te realiseren. 

Op maat gemaakt design voor bedrijfsgebouw

Architect Martijn de Waal vertelt: “We wilden een warme, duurzame uitstraling creëren. Het liefst plaatsten we daarom een houten lattengevel. Maar voor een bedrijfsgebouw is dat te onderhoudsgevoelig. Een metalen lattengevel was financieel niet interessant. In overleg met Rockpanel kwamen we uit bij Woods-platen. Deze kunnen zonder probleem op de juiste maat geleverd worden, zijn duurzaam, kleurvast en onderhoudsvrij. Binnen een paar weken hadden we onze eigen Rockpanel Custom Woods platen met houtstructuur in een unieke kleur. Haast niet van echt hout te onderscheiden en zo duurzaam als een stenen gevel.”

Brandveilig

Steenwol, het basismateriaal van Rockpanel producten, is gemaakt van basalt, een vulkanisch gesteente dat van nature bestand is tegen uiterst hoge temperaturen. De 11 mm panelen in het Premium segment zijn geclassificeerd als Euroklasse A2-s1,d0 en daarmee ook uitermate geschikt voor gebouwen met een hoog risicoprofiel.

 
Duurzaam van begin tot eind

Rockpanel gevelbekleding wordt gemaakt van het natuurlijk gesteente basalt.  Elk jaar produceert de aarde 38.000 keer meer basalt dan ROCKWOOL voor de productie van steenwol gebruikt. Na de levensduur van een gevel zijn de Rockpanel platen makkelijk te demonteren en kunnen ze volledig gerecycled worden in onze recyclingfabriek. De steenwolresten worden hergebruikt als grondstof voor nieuwe hoogwaardige steenwolproducten, zonder kwaliteitsverlies.

Bekijk hier de video voor meer inspiratie!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie