Prefab gevels in een stroomversnelling

Wilt u meer weten over prefabricage van gevels, dan bent u tijdens GEVEL 2020 van harte welkom op de stand van Sto. Vier deelnemers aan De Stroomversnelling tonen tijdens de beurs mogelijkheden om duurzame en unieke gevels te prefabriceren.

“Onze partners - WEBO, Renolution en Rc Panels - hebben ieder hun eigen expertise waardoor we een compleet beeld kunnen geven van alle prefab mogelijkheden”, zegt Rob de Jong, directeur Sto. “We tonen opties voor nieuwbouw en renovatie en introduceren de Sto-Cladding Creator. Deze handige online tool genereert en visualiseert in een handomdraai de gewenste gevelbekleding.”

Steigerloos bouwen

WEBO is specialist op het terrein van hoogbouw en HSB. Rob Averdijk: “We hebben veel kennis van het voortraject en BIM, maar de afgelopen jaren heeft onze R&D afdeling ook grote stappen gezet. Daardoor voldoen onze gevelsystemen aan de hoogste eisen ten aanzien van luchtdicht bouwen en brandveiligheid. Daarnaast tonen we de mogelijkheden om steigerloos te bouwen. In steden, waar de bouwplaatsen klein zijn, is dit niet alleen een heel efficiënte wijze van bouwen, het beperkt ook overlast voor de omwonenden.”

Naar 0 op de meter

“Behalve het comfort voor omwonenden willen wij ook het woongenot vergroten. Woningen opwaarderen, minder energiekosten en een vlot renovatieverloop dragen daaraan bij”, vult Natascha Kiefmeijer van Renolution aan. De basis van het Renolution-systeem bestaat uit een stalen frame, minerale wol, EPS en diverse soorten gevelbekleding. “Het is een lichtgewicht systeem waarin bovendien ruimte is voor geïntegreerde ventilatiekanalen.”

3-armige metselaar

Hoe geavanceerd gevels worden geprefabriceerd, dat laat Lianda Sjerps van Rc Panels zien. “Onze robot, een 3-armige metselaar, kan oneindig veel metselwerkpatronen maken. Veel exacter en sneller dan mensenhanden dit kunnen. Wij zetten met ons systeem op basis van sandwichpanelen daarnaast in op de thema’s ‘gedoeloos’ en ‘2050 ready’.”

Mooi Nederland

“Alle vier staan we voor het creëren van een duurzame omgeving. Dat is niet alleen het realiseren van energiezuinige gebouwen, we willen Nederland ook mooier maken”, legt De Jong uit. “Nieuwe materialen, verwerkingswijzen en ontwerpen dragen bij aan het verlevendigen en leefbaar houden van steden. Hoe we dat doen, laten we u graag zien op GEVEL 2020.”

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie