Solatube voorziet kantoor van distributiecentrum van daglicht

Referentieproject: Van Reenen Transport, Warehouse en Verhuizingen

Van Reenen Transport heeft in 2018 een energieneutraal distributiecentrum met werkplaats gebouwd. Dit nieuwe pand behoort tot de duurzaamste distributiecentra in Europa.

Vraagstuk

Het distributiecentrum krijgt het keurmerk BREEAM Outstanding. Een van de criteria hiervan is de gelijkmatigheid van daglicht. Daglichttoetreding vanuit de aanwezige ramen bleek niet voldoende. Daglichtprofessional Techcomlight is gevraagd om een oplossing te bedenken en een daglichtberekening te maken.
 

Oplossing

In totaal worden er in het distributiecentrum 16 Solatubes geïnstalleerd met een diameter van 53 centimeter. Vanwege het aanwezige systeemplafond in het pand is gekozen voor de kantoorvariant, waarvan de plafondplaat van de daglichtbuis perfect in het plafond past.
 

Aan het woord

Bert Stuivenberg, operationeel directeur: “Naast de opgeleverde energiebesparing door het toepassen van daglicht, is het daglicht ook nog eens plezierig om onder te werken.”

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie