AcoustIQ levert Sprayplan akoestische plafonds op basis van gespoten cellulosevezels. Sprayplan plafonds bewijzen zich al 20 jaar op duizenden locaties als prijsaantrekkelijke akoestische oplossing.

De gepatenteerde AcoustiQ spuittechniek verbruikt tot vier keer minder vocht dan concurrerende technieken, en produceert significant minder afval. Dit is duurzaam en heeft als grote voordelen dat de ruimte na het spuitwerk direct opgeleverd wordt en er minder vocht in de bouwconstructie komt.

 

Verschillende kleuren akoestisch spuitwerk

AcoustIQ levert een breed palet aan tinten: AQ-wit, AQ-lichtgrijs, AQ-industrieel grijs (gerecycled krantenpapier), AQ-donkergrijs en AQ-zwart. Door toevoeging van pigmenten kunnen wij de plafonds ook bijkleuren naar vele pasteltinten.

 

Enkele van de recent opgeleverde Sprayplan-projecten
  • Zwolle kantoren van Mocca D’Or (AQ-lichtgrijs)
  • Nunspeet restaurant Roskam (AQ-donkergrijs)
  • Amsterdam hotel Westervilla (AQ-zwart)
  • Soest showroom Alto-Shaam (AQ-donkergrijs)
  • Rotterdam winkels De Hofbogen (AQ-wit)

 

"Tijdswinst: geen droogtijd! Direct na het spuitwerk kan de ruimte in gebruik genomen worden"

 

AcoustIQ richt zich sinds zijn oprichting op duurzame oplossingen voor een aangename leefomgeving. Sinds 1998 (als onderdeel van Warmteplan BV) zijn we al begonnen met het leveren van Sprayplan akoestisch spuitwerk op basis van de natuurlijke cellulosevezel en een mens- en milieuvriendelijke lijmoplossing. We zijn in Nederland en België actief en hebben onze akoestische activiteiten gebundeld onder de naam AcoustIQ.

 

Over cellulose

Cellulose is een 100% natuurlijk materiaal. Het wordt gewonnen uit hout en ander plantmateriaal en gebruikt om o.a. papier van te maken. Onze akoestisch Sprayplan-cellulose bestaat uit fijn vervezeld papier met een natuurlijke brandwerende toeslagstof. Cellulosevezels hebben geweldige eigenschappen: Ze zijn sterk; Ze bufferen vocht zonder te veranderen van vorm of kleur, en kunnen daarom in vele gebouwen toegepast worden. Zelfs in zwembaden. In vervezelde ‘pluizige vorm’ bevat cellulose veel stilstaande lucht, waardoor het ook uitermate geschikt is als thermisch isolatiemateriaal en voor een hoge mate van geluidsabsorptie vanwege de ‘lucht-open’ eigenschappen.

 

Voor informatie over Sprayplan akoestische plafonds of het aanvragen van een sample kunt u bellen met 0575-560248, mailen naar info@acoustiq.nl, of kijken op www.acoustiq.nl.