De beste basis onder iedere afwerking is nu ook de groenste

Nieuwenhuis milieubewust in voorbereiding van vloeren en oppervlakten.

Nieuwenhuis BV is al vele jaren een toonaangevende firma wanneer het vloerrenovaties en vloerpreparaties betreft. Het voltallige personeel is VCA gecertificeerd en bezit daarnaast verschillende vakgerichte certificaten.

“Scholing en flexibele inzetbaarheid vind ik belangrijk voor onze medewerkers, daarnaast vind ik het van belang dat mijn medewerkers aan alle veiligheidseisen voldoen, zoals helm, bril en stofmasker op als dit nodig is” zegt directeur Herbert Nieuwenhuis.

Zorg voor personeel is van levensbelang

“Snelheid is belangrijk maar gezondheid is belangrijker, ik zorg goed voor mijn mensen want dat is voor een bedrijf wat afhankelijk is van betrouwbaar personeel van levensbelang.”

Nieuwenhuis BV richt zich continu op het verminderen van de lichaamsbelasting, hiermee helpt het zijn medewerkers om gezond oud te worden. Voor het verbeteren van de arbeidsomstandigheden worden verschillende hulpmiddelen aangeschaft en naar effectiviteit getest. Dat dit door het personeel gewaardeerd wordt blijkt wel uit het feit dat het personeelsverloop erg laag is.

De voordelen van stofvrij werken

De diensten die Nieuwenhuis zijn klanten biedt zijn stuk voor stuk stofarm en stofvrij, of het nu om stralen, frezen, schuren of schaven gaat. Bij stofvrij stralen wordt er gebruik gemaakt van straalgrit. Dit is een milieu-ontlastend middel.

Stofvrij werken biedt verschillende voordelen. Zo gaat er nauwelijks tijd verloren bij opruim- en schoonmaakwerkzaamheden. Hierdoor is het mogelijk direct verder te gaan met overige werkzaamheden.

Van frituurvet naar milieuvoordeel

De werkplekken/locaties kunnen uitgerust worden met een eigen stroomvoorziening, denk dan aan een aggregaat dat stroom opwekt. Om deze aggregaten milieubewuster in te zetten is het mogelijk om deze te laten lopen op blauwe diesel, beter bekend als HVO 100.

HVO 100 is een volledig fossielvrije diesel met een 89 % lagere uitstoot van CO2 dan gewone diesel. Deze fossielvrije diesel wordt gemaakt van afgewerkte frituurvetten of dierlijke vetten en is kleur- en geurloos, bovendien is het biologisch afbreekbaar. Verder bevat het vrijwel geen zwaveldeeltjes en aromaten en heeft een zeer lage uitstoot van lokale emissies zoals fijnstof, stikstofoxiden (NOx) en zwaveldioxiden (SO2).

Nieuwenhuis heeft niet alleen oog voor zijn klanten maar ook oog voor het milieu want zelfs alle bedrijfsvoertuigen voldoen aan emissienorm euro 5 of hoger.

De beste basis

“Onze slogan, ‘Nieuwenhuis de beste basis onder iedere afwerking’ is eigenlijk een beetje achterhaald want we zijn nu ook de groenste basis onder iedere afwerking” besluit Herbert Nieuwenhuis met een glimlach.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie