Verdiept profielsysteem combineert fraai met Engelse stijl

Aannemer Arjan de Boer: “Uitstraling past bij unieke locatie.”

Het Twentse veendorp Westerhaar-Vriezenveensewijk – het dorp met de langste plaatsnaam van Nederland – ligt in een prachtige regio. Dichtbij ligt bijvoorbeeld het laatste hoogveengebied van Nederland, de Engbertsdijkvenen. “In deze omgeving komt een huis in Engelse stijl mooi tot z’n recht”, aldus Arjan de Boer van Aannemersbedrijf J. de Boer en Zn.

Zo’n huis bouwde De Boer voor Bertran Evers, een goede relatie met wie hij al jaren samenwerkt. Evers, ondernemer en eigenaar van Kunststof Kozijnen Vroomshoop, ging aan de rand van het dorp bouwen. “Hij wilde een woning met veel inhoud en zo weinig mogelijk verloren ruimte. Woningen in Engelse stijl zijn daarvoor heel geschikt. De voorbeelden die ik liet zien, stonden hem wel aan.”

Stijl met vrijheid

“Een goede tien jaar geleden was de populariteit van de Engelse stijl op een hoogtepunt”, aldus De Boer. “Dat is inmiddels een stuk minder, maar de stijl is nog steeds geliefd.” Wat zijn typische kenmerken van de Engelse stijl? “Het gebruik van gele, bruine of roodbonte stenen. Een stolpkap met op de lange kant een schoorsteen, grote overstekken en een sierlijst onder de dakrand. En het gebruik van schuine ramen.” Ruimte is ook kenmerkend. “Een plattegrond van 8,5 à 9 meter bij 12 tot 13 meter is gebruikelijk. In het midden bevindt zich de trapopgang. De ruimtes links en rechts daarvan zijn vrij in te delen met bijvoorbeeld keuken, living en bijkeuken. In dit geval is onder meer gekozen voor een woonkamer met een daarop aansluitend kantoor van 3 bij 4 meter.

Voorkeur voor hoge variant

De Engelse stijl kent twee varianten. “De laagbouwvariant heeft een goothoogte van 3 meter, terwijl de hoogbouwvariant een goothoogte van 5,5 meter heeft. Evers koos voor hoogbouw, omdat hij op de eerste verdieping slaapkamers met rechte wanden wilde hebben. Op de eerste verdieping bevinden zich vier slaapkamers, de badkamer en een royale overloop met een vaste trap naar de zolder, waar nog twee slaapkamers zijn.”

Verdiept profiel met nieuwe hoekverbindingen

Het huis heeft fraaie schuine ramen met rechte hoekverbindingen. Hierin zijn kunststof kozijnen met het verdiepte profiel SOFTLINE 82 NL Retro met het nieuwe en unieke hoekverbindingssysteem van VEKA toegepast. De ramen zijn voorzien van triple beglazing. De woning is uitstekend geïsoleerd en voldoet in alle opzichten aan de eisen van deze tijd. De woning, waar een vrijstaande garage bij hoort, staat ook nog eens op een perfecte plek. “Om het huis is een grote tuin vanwaar je vrij uitkijkt over de landerijen.”

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie