Duco toont BENG-proof ventilatieoplossingen tijdens VSK 2020

Met twee primeurs heeft u alvast twee goede redenen de beurs bij te wonen

De installatiesector is in verandering. De vraag naar kennis over ontwikkelingen en de praktische implementatie is groter dan ooit.

Met twee primeurs geeft ventilatiespecialist Duco u alvast twee goede redenen om VSK 2020 bij te wonen. Het bedrijf toont alle nieuwste ontwikkelingen voor de ventilatiebranche via vijf slimme woonconcepten: renovatie, nieuwbouw, passief, actief en collectief wonen.

Slim ventileren

Ventilatie met zonesturing levert een belangrijke bijdrage aan een gezond en comfortabel binnenklimaat. Zonesturing betekent slim ventileren: alleen de ruimtes die erom vragen; hetgeen resulteert in extra energiebesparing en comfortbeleving. Volgens BENG is ventilatie mogelijk met zowel een C- als D-systeem.

Duco biedt met de DucoBox Focus en DucoBox Energy Premium van beide systemen een intelligente variant met zonesturing aan. De ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco met zonesturing dateert al van 2018. Een absolute primeur tijdens VSK 2020 worden de DucoBox Energy Comfort en de vraaggestuurde dakventilator Duco RoofFan.

Compacte WTW-unit

Het balansventilatietoestel DucoBox Energy Comfort met warmteterugwinning ontzorgt de installateur maximaal. De hoogtechnologische, compacte WTW-unit bevat alle nieuwste software en is perfect links/rechts uitwisselbaar, zonder fysische ingrepen. De links/rechts uitwisseling gebeurt 100% softwarematig dankzij een gepatenteerd principe van dubbele by-pass. Deze slimme en stille ventilatiebox is met zijn in te stellen capaciteit tot 325 m3/h en handige kopieerfunctie voor seriematige bouw dé ventilatie-oplossing voor appartementen en compacte woningbouw. De dynamische luchtverdeelfilters zorgen, samen met de slimme vraagsturing op basis van CO2 en vocht, voor een uitzonderlijk rendement binnen dit compact toestel.

Collectieve projecten

Maar er is meer, tijdens VSK laat Duco de vraaggestuurde dakventilator Duco RoofFan aan het publiek zien. Met de Duco RoofFan (tot 2400 m2 bij 150 Pa) wordt ieder woonvertrek separaat en vraaggestuurd geventileerd. Samen met onze intelligente regelklep Intelli Air Valve garandeert de drukgestuurde dakventilator een efficiënte luchtafvoer binnen het gehele gebouw. De druksturing zorgt voor een perfecte verdeling van de debieten in collectieve ventilatiesystemen.

All-Electric of Hybride?

Tijdens VSK 2020 geeft Duco ook antwoorden op vragen over duurzame warmtepompconcepten. De ventilatiewarmtepomp DucoBox Eco maakt maximaal gebruik van duurzame energieopwekking om het milieu te ontzien en combineert dat met gas of elektriciteit om het gewenste comfortniveau te behalen.

De DucoBox Eco kan toegepast worden binnen twee concepten: All-Electric of Hybride. In de All-Electric opstelling wordt de DucoBox Eco gekoppeld aan een technisch buffervat van 300 liter. Is het te ingrijpend om over te stappen naar een All-Electric systeem, dan is een Hybride oplossing een uitstekende tussenstap. De DucoBox Eco heeft een gegarandeerd vermogen van 2,5 kW om tegemoet te komen aan de warmtevraag. Indien de warmtevraag groter is dan het aanbod, springt een combiketel bij. Door de ventilatiewarmtepomp te koppelen aan een combiketel met boilervat, verlaagt de gasvraag drastisch, met een energiebesparing tot 60% als gevolg.

Door de DucoBox Eco toe te passen binnen het DucoTronic System voldoet u aan BENG 2 en BENG 3. Bovendien zijn toevoer en afvoer mooi in evenwicht. Kiest u voor TronicTwin doekzonwering en het nachtventilatieluik NightVent, dan voldoet u volledig aan BENG 1 + TO juli. Kiezen voor een ventilatiesysteem van Duco is dus kiezen voor een future proof woning.

Interactieve workshop

Nog steeds zijn er veel vragen over de interpretatie van de BENG-eisen m.b.t. ventilatiesystemen. Duco laat tijdens VSK dan ook graag zien op welke manier het bedrijf een bijdrage kan leveren aan uw bouwprojecten. Dankzij de interactieve workshop, gebracht door een ware ‘BENG expert’, zal u beslist een bijzondere ervaring rijker zijn.

Benieuwd naar meer? Bekijk dan de teaservideo. Krijg gratis toegang tot de beurs via deze pagina en bezoek Duco (Hal 8, Stand B0.10).
« Nieuws overzicht