Een deur is maar gewoon een deur totdat er inbrekers voor staan

Ruim een kwart van de Nederlanders doet ’s avonds de deur niet meer open

Een goede deur zorgt voor een veilig en comfortabel huis. Ondanks dat het aantal inbraken steeds verder daalt doet een kwart van de Nederlanders ’s avonds de deur niet meer open. De keuze van een deurmodel speelt een belangrijke rol bij het gevoel van veiligheid.

Juiste deurmodel is de basis voor veiligheidsgevoel

Door de keuze te maken voor een deurmodel dat is voorzien van een glasopening of kijkvoorziening op de juiste hoogte is de bewoner in staat te beoordelen of het veilig is de deur te openen. Vanuit het PKVW worden hier geen eisen aan gesteld en is de architect of gebouweigenaar verantwoordelijk voor een juiste keuze.

Deuren moeten in de nieuwbouw voldoen aan de inbraakwerendheidsklasse II (IBW II) hiermee is de inbraakwerendheid van de deur en toepassing van het juiste hang en sluitwerk gegarandeerd. Vaak wordt voorbij gegaan aan het veiligheidsgevoel dat de bewoner er uiteindelijk bij heeft. Vraag uw leverancier altijd naar een deur met IBW II en kies hierbij een deurmodel dat bijdraagt aan het gevoel voor veiligheid van de bewoner.

Herkenbaarheid

Zeker weten dat de deur voldoet? Kies dan voor een GND-deur. Deuren van bij GND aangesloten fabrikanten zijn te herkennen aan het garantie- en zekerheidslabel in de hangzijde van de deur. Daarmee zijn eenvoudig de afkomst en prestaties op het gebied van inbraak-, geluid-, brand- en rookwerendheid van de deur en kozijn te controleren.

Uitgebreide informatie over de GND-zekerheidsklassen®, inbraakwerendheid treft u aan op www.gnd.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie