IDIS observatiebeelden inzetbaar als onderdeel van bedrijfsproces

Interessante data verzamelen met respect voor privacy(wetgeving)

Het is een veilig gevoel te weten dat eigendommen in beeld worden gebracht door observatiecamera’s. Wanneer er iets wordt ontvreemd kunnen de beelden worden teruggekeken en eventuele daders worden gedetecteerd.

Maar… camerabeelden kunnen ook worden ingezet als onderdeel van het bedrijfsproces.  Er is namelijk zoveel meer mogelijk met de gegevens die worden verzameld!

Zonder de privacywetgeving te overschrijden is het mogelijk om interessante data te verzamelen, hiervan te leren en het bedrijfsproces hierop aanpassen wanneer nodig. De mogelijkheden zijn legio; van eenvoudige analyses via de camera tot intelligente zelflerende analyses door middel van ‘AI in the box’. Voor elke toepassing is er een oplossing op maat.

 

VA Edge

Deze extra functionaliteit, VA Edge genaamd, is ingebouwd in de camera’s van de IDIS 6000-serie. De camera’s herkennen rondhangende/samenscholende personen en detecteren wanneer een vooraf ingestelde grens wordt overschreden bijvoorbeeld wanneer iemand over een hek springt. Daarnaast ziet de camera wanneer een object verdwenen is. Er verschijnt een alarmmelding wanneer een event wordt gedetecteerd. Bij het terugzoeken van de beelden kan ook snel en heel specifiek worden gezocht naar dit event. De IDIS Fisheye camera beschikt over heatmapping zodat eenvoudig in kaart kan worden gebracht waar de meeste mensen zich bevinden. Heel praktisch en efficiënt.


VA in the box

De ‘VA in the Box’ functionaliteiten geven meer inzicht in het gedrag, de behoeftes en wensen van de klanten. Door middel van ‘People counting’ wordt het verschil tussen het aantal geschatte en werkelijke bezoekers in kaart gebracht. ’Heatmap’ geeft inzicht in wat de drukst bezochte locaties zijn en dat is zeker handig wanneer wordt gezocht naar maximale exposure of verbetering van exposure. Met de ‘Queue management’-functie kunnen lange wachtrijen worden voorkomen. Het geeft aan hoeveel klanten de locatie binnengaan en hoeveel er al binnen zijn. Met deze gegevens kan handig en snel worden ingespeeld op drukte door het extra openen van een kassa of servicebalie. Een periodieke analyse is voor elke ‘VA in the Box’-functie beschikbaar.


AI in the box

De Deep Learning Engine van IDIS, die de nieuwe DV-2116 ‘AI in the Box’-oplossing aandrijft, kan objecten detecteren en classificeren (mens, auto, fiets) en deze volgen op kleur, object en nummer. Potentieel significante bewegingen en kenmerken van mensen en voertuigen worden herkend, terwijl activiteiten die niet relevant zijn worden genegeerd. De technologie kan snel uren video doorlopen om bijvoorbeeld specifieke personen te vinden. Door de zelflerende eigenschappen wordt het na verloop van tijd ook nauwkeuriger. In onafhankelijke tests behaalde ‘AI in the box’ een ongekende nauwkeurigheid van 97%, een recordprestatie met daarnaast een snelle data verwerking.


Inzet analytisch vermogen

Het gebruik van IDIS camerabeelden ter versterking van het bedrijfsproces is slim, het maakt gebruik van gegevens die er toch al zijn! Hoe uitgebreid het analytische vermogen dient te zijn is afhankelijk van het doel en de toepassing. Wanneer het nodig is om beelden op te slaan dan kan de intelligente privacy masking van IDIS worden ingezet zodat gezichten onherkenbaar worden. De opgeslagen info wordt hierdoor anoniem en voldoet daarmee aan de privacywetgeving. Daarnaast worden de gegevens verwerkt in de veilige en betrouwbare netwerkomgeving van IDIS.

« Nieuws overzicht