Contrasterende plafonds Hunter Douglas trekken je aandacht

Unieke combinatie natuurlijke en industriële uitstraling in Maastoren dankzij plafonds Hunter Douglas Architectural

Op de 29e verdieping van de Maastoren, het hoogste gebouw in de Benelux, zijn twee schitterende plafonds van Hunter Douglas Architectural geïnstalleerd die resoneren met het industriële erfgoed van Rotterdam.

Het nieuwe ontvangst- en congrescentrum, ontworpen door OTH architecten voor advocatenbureau AKD, wordt gekenmerkt door sterke materialen zoals leer, donker hout en blauw staal. Voor de receptie, wandelgangen en wachtruimtes kreeg Hunter Douglas Architectural opdracht om een in populier afgewerkt gefineerd houten roostersysteem van 310 m2 te leveren.

De roosters hadden een 10-40-20-45 profiel met een standaard contrasterend fineerpatroon om een zo natuurlijk mogelijk effect te creëren. Alle panelen werden geïnstalleerd op een T24 systeem, met een cassettegrootte van 1200 x 600 mm, en door de demonteerbare clips waren de panelen eenvoudig te installeren en kunnen ze snel worden verwijderd om toegang te krijgen tot het plenum.

Voor de personeelsruimte en bar werd het indrukwekkende zwart Multipaneel BXD-plafond geleverd. Dit veelzijdige systeem, met uitmuntende akoestische eigenschappen, bestaat uit panelen die leverbaar zijn in drie breedtes - 30, 80 en 130 mm - en die gecombineerd kunnen worden om een prachtig driedimensionaal ontwerp te creëren.

Ferdinand van Dam, OTH architecten: "De roosterplafonds in contrasterend hout en donker metaal in de collectie van Hunter Douglas Architectural zijn een hele goede aanvulling op de beoogde uitstraling van het interieur en creëerden daarnaast ook een geweldige akoestiek in de ruimte".

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie