Innovatieve zonwering geeft grote raampartijen strakke look

Ontdek Duco's volledige gamma architecturale zonwering tijdens Gevel 2020

Een architect zoekt constant naar oplossingen die functionaliteit koppelen aan esthetiek. Tijdens Gevel 2020 presenteert Duco Ventilation & Sun Control innovatieve zonweringssystemen die vanwege hun ontwerp interessant zijn voor architecten. De specialist in ventilatie en zonwering speelt met deze noviteiten in op de almaar strengere eisen die gesteld worden aan de schil van (bijna) energieneutrale gebouwen.

BENG is een uitdaging voor de hele bouwkolom. Door de steeds strengere eisen en moderne bouwstijlen met grote raampartijen verschuift het energieprestatievraagstuk van de winter naar de zomer. Bij nul-op-de-meter projecten wordt heel goed gelet op comfort en gebruiksgemak, maar aan de problematiek van oververhitting in de woning gaat men vaak voorbij. Doekzonwering of architecturale zonwering is dan een duurzame oplossing.

Architecturale lamellen met ledverlichting als eyecatcher

‘Wie een architecturale oplossing zoekt, is tijdens Gevel 2020 op onze stand aan het juiste adres’, aldus Duco. Op de beursvloer presenteert het bedrijf de architecturale zonwering DucoSun Cubic Design die voorzien is van ledstrips, geïntegreerd in het aluminium profiel. Deze zonwering is te combineren met lamellen van verschillende diktes. In beweegbare opstelling is de zonwering tot 360° draaibaar.

Zonwering voor grote raampartijen

Ook wat betreft doekzonwering heeft Duco heel wat in petto. Voor gevels met grote glaspartijen biedt de DucoScreen Front 150 in stormvaste FIX-uitvoering met een hoogte- en breedtemaat van 6 m soelaas.

Op zoek naar doekzonwering met uitvalarm? Dan is er de DucoScreen Front 150 CAP met nieuwe, solide motor. Dit buitenzonweringsysteem met uitvalarm vormt de perfecte oplossing in de strijd tegen oververhitting. Zeker als je weet dat een degelijk zonweringsysteem zorgt voor een daling van de gemiddelde temperatuur tot 12 %.

Tijdens Gevel 2020 toont Duco ook de DucoSlide LuxFrame XXL. Deze schuifpanelen hebben vleugelvormige Ellips 150-lamellen en kunnen hoogtes tot 6 m aan. Dankzij een hellingshoek van 45° bereik je met DucoSlide LuxFrame XXL een optimale wering van zowel hitte als lichtinval.

Houten lamellen verticaal geplaatst

Maar er is meer! Tijdens Gevel 2020 is ook het DucoSlide-gamma te zien. Duco introduceert dan de nieuwe schuifpanelen DucoSlide Wood Vertical. Deze houten schuifpanelen met verticale lamellen hebben een strak design dankzij het onzichtbare kaderprofiel. De panelen, gemaakt uit duurzaam Western Red Cedar, kunnen motorisch worden aangedreven. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om BiFold of dubbele QuadraFold vouwpanelen in te zetten.

Intensief ventileren tegen oververhitting

Je woning beschermen tijdens de warme uren van de dag is een must. Maar dat volstaat niet. Profiteer ook van de temperatuurdaling ’s nachts om je huis gratis af te koelen. Intensief ventileren? Zeker doen! Met het glasvervangend ventilatieluik DucoGrille NightVent bewijst Duco dat comfort en een hoge energiebesparing samengaan.

Ontdek het volledige gamma architecturale zonwering van Duco van dinsdag 28 t/m donderdag 30 januari in hal 1, stand C066 tijdens Gevel 2020.
« Nieuws overzicht