Mooie match in een bijzondere omgeving

Forbo over de vloer bij Slachtofferhulp Nederland

Niet íedere medewerker van Slachtofferhulp Nederland voert zware, vertrouwelijke gesprekken. Maar een flink aantal van hen doet dat wel.

“Met de slachtoffers van misdrijven, verkeersongevallen en calamiteiten moeten zij dit kunnen doen in een rustige, besloten context. Na die vaak heftige gesprekken is voor onze medewerkers ook rust nodig. Dat vraagt om een bijzondere omgeving”, aldus Frank Bos, huisvestingsmanager van Slachtofferhulp Nederland.

Tussen juni en oktober jl. verhuisden de medewerkers van de Utrechtse regionale hoofdlocatie én van het landelijk kantoor samen naar een nieuwe flexibele werkplek in een kantoor dat dateert van eind jaren ’80. Bos: “Bij de verhuizing was het creëren van meer ‘lucht’ en rust heel belangrijk. Lucht zie je terug in de ruime opstelling van de flexplekken. Rust hebben we visueel kunnen bereiken, maar ook qua akoestiek, met bijzondere materialen”.

Hectisch

Veel voorbereidingstijd was er niet. “Vanaf half maart hadden we een paar maanden de tijd om met een relatief normaal budget een flinke operatie uit te voeren. In juni zouden de eerste medewerkers hier al komen, met tijdelijk meubilair. Dus we hadden drie maanden om te werken aan de plafonds, wanden en vloeren op de plek waar 170 medewerkers prettig hun werk moeten kunnen doen”, zo blikt Frank Bos terug op deze hectische periode.

Licht, lucht en rust

Ondanks de tijdsdruk hebben we hen toch niets opgelegd. Integendeel, de medewerkers zijn nauw betrokken geweest bij de keuze van de kleuren en sfeer. Licht, lucht en rust voerden de boventoon. Vanuit huisvesting hebben we daarbij wel enkele randvoorwaarden gesteld, ook bij de vloerbedekking. We vinden het bijvoorbeeld belangrijk dat het een sterk product moet zijn met een mooie uitstraling. Op het gebied van duurzaamheid betekent het dat de productie van de vloerbedekking zo weinig mogelijk het milieu mag belasten, recyclebaar is, maar ook makkelijk te leggen moet zijn, heel goed schoon te maken is en vooral: dat het lang meegaat.

Nooit gedoe

Samen kwamen we uit op ‘een mooie match van Forbo Flotex en Forbo Eternal’, zoals Bos het uitdrukt. “Ik wilde geen lasnaden, wat hielp bij de keuze voor Eternal. Een ander voordeel is het schoonmaakgemak. Flotex is namelijk waterdicht, sneldrogend en daardoor ook goed nat te reinigen. De slijtvastheid van deze vloerbedekking staat buiten kijf”.

“Goed is ook het persoonlijke contact en de service”, voegt Bos daar aan toe. “Zelfs in de korte tijd die wij hadden, was de levering van 3.000 m2 geen probleem. Met Forbo weet je wat je hebt: uitstekende kwaliteit en nooit gedoe. Dat is uiteindelijk het belangrijkste”.

Enkele cijfers

Locatie: Hoofdkantoor Slachtofferhulp Utrecht, 2 bouwlagen, ruim 3.000 m2 oppervlak

Toegepast: 3.000 m2 Flotex textiele vloerbedekking, in verschillende kleuren in de kantoren en 70m2 Eternal projectvinyl (ftalaat-vrij vinyl) in het restaurant en de pantry’s; kleur: white washed oak en graphite stucco.

Foto's: Herbert Wiggerman

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie