Nieuwe Trimax-Hybride dorpel van Holonite maakt productieproces efficiënter!

Hoogwaardige dorpelsystemen sluiten naadloos aan op houten en kunststof kozijnen

Graag introduceren wij u onze nieuwste dorpel: de Trimax-hybride! Een ontwerp dat is voortgekomen door vraag en aanbod samen te voegen.

Door de dialoog aan te gaan met onze klant hebben wij opgemerkt dat er behoefte is aan een dorpel die het productieproces efficiënter maakt.

Een belangrijke vraag die wij onszelf in de onderzoeksfase hebben gesteld is: Welke bijdrage kunnen wij als producent en als distribiteur nu leveren aan de klant, waardoor we samen een efficiënter productieproces kunnen realiseren. Dit uiteraard met behoud van een kwalitatief goed product.

Onze jarenlange ervaring en expertise in het ontwikkelen, produceren en distribueren van o.a. dorpels stelt ons in staat mee te denken met de klant; dit ter verbetering van het product en/of het proces. Na gesprekken met verschillende partijen uit de timmerindustrie zijn we gezamenlijk tot de conclusie gekomen dat het productieproces van een kozijn efficiënter moet kunnen. Dit door middel van het realiseren van een stabiel en vormvast kozijn waarbij geen tijdelijke houten lat nodig is.

Deze nieuwe aanpak vraagt naast het produceren van een nieuwe variant dorpel ook een aanpassing op de productie van het kozijn. Waar traditioneel de dorpel direct bevestigd wordt aan het uiteinde van de onderzijde van het houten kozijn, wordt in de nieuwe productiemethode het kozijn aan de onderzijde verbreed met een smalle houten lat. Dit creëert een stabiel en vormvast kozijn.

Aangepaste Trimax-dorpel

Voor Holonite lag de uitdaging in het ontwikkelen van een aangepaste Trimax-dorpel met als resultaat de nieuwe Trimax-hybride dorpel. Bijkomend voordeel is dat de houten lat volledig in de constructie wordt opgenomen. Dit stelt tevens de productie in staat om het product in zijn geheel direct af te lakken. Het kozijn zal door zijn stabiliteit eenvoudiger door alle fases in het productieproces geleid worden. Daarnaast vereenvoudigt deze methode het aanbrengen van beslag en profielen.

De Trimax laagreliëfdorpel hebben we voor ons nieuwste ontwerp als uitgangspunt gekozen. Waarom?

De Trimax dorpel typeert zich als een extreem lichte dorpel. Het is een uniek ontwerp en door zijn 3-kamerprofiel vervaardigt uit vezelversterkt composiet. Bij belasting van de dorpel zorgt dit voor een optimale krachtverdeling. Extra bijkomend voordeel is dat de met stilstaande lucht gevulde kamers een zeer goede isolator vormen. Optioneel kan het 3-kamerprofiel gevuld worden met isolatieschuim. De Trimax Hybride dorpel is leverbaar in lengtes tot maximaal 7 m en verkrijgbaar in de kleur antraciet (137).

« Nieuws overzicht