Schöck maakt achterafmontage van balkons mogelijk

Nieuwe verankering ontzorgt aannemer

Bouwers zouden vrij uitkragende balkons vaak het liefst pas monteren na de bouw van het casco of zelfs na de gevelsluiting. Schöck maakt dit nu mogelijk met nieuwe oplossingen om balkons achteraf te monteren. Uiteraard mét koudebrugonderbreking op basis van de bekende Isokorf® technologie.

Vrij uitkragende balkons stellen constructief en bouwtechnisch behoorlijk hoge eisen. De Isokorf® verankeringen van Schöck zijn constructief hoogwaardig en met de huidige isolatie-eisen een belangrijk pluspunt, zowel voor de EPC-berekening als voor het voorkomen van koudebruggen en condenserende oppervlakken.

Veranderingen bouwproces

Schöck Nederland speelt met deze productontwikkeling in op de veranderingen in de bouw. Vrij uitkragende balkons zitten in het bouwproces vaak in de weg en de kans op beschadigingen en vervuiling van het schoonbeton is groot. De tijdige levering van het prefab beton is in de huidige bouwmarkt een extra risico. Montage van de balkons na de bouw van het casco lost deze problemen in één keer op.

Aangepaste Isokorf®

Voor deze achteraf-montage heeft Schöck de bestaande Isokorf® KS voor bevestiging van staal aan beton gemodificeerd. De ene zijde is voorzien van stekken die worden ingestort in het beton; de andere zijde is voorzien van draadeinden. Deze draadeinden worden bij de montage door een stalen contrablok gestoken en vervolgens met moeren vastgezet. De verankering kan overigens ook worden omgekeerd, waarbij de Isokorf® met de stekeinden in het balkon wordt ingestort en het stalen blok met de moeren in de vloer komt.

Maatvoering

Voor achteraf montage is maatvoering een belangrijk item. Schöck doet daarvoor het voorstel om te werken met een montagemal op basis van een UNP met twee hoeklijnen, waarmee de positie van de verankering in de vloer maatvast kan worden ingestort. Door gebruik te maken van standaard staalprofielen met een slim gatenpatroon, is de mal herbruikbaar voor alle balkons. Het bedrijf creëert hiermee een kostenefficiënte en duurzame oplossing.

Keuzehulp

Het nieuwe verankeringssysteem kan door elke bouwer en balkonproducent toegepast worden. Op www.achterafmontage.nl vindt u diverse mogelijkheden. Bekijk ook onderstaande video en ontdek hoe efficiënt het achteraf monteren van balkons is in de praktijk.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie