Holonite viert 50-jarig bestaan!

Leidende positie op het gebied van composietsteen

Sinds de oprichting op 12 augustus 1969 heeft Holonite binnen de bouw en kozijnenindustrie een leidende positie verworven op het gebied van composietsteen. Dit is een hele prestatie, waar Holonite dan ook enorm trots op is.

Holonite produceert en distribueert gevel- en afbouwelementen. Zo beschikt het bedrijf over een zeer uitgebreid standaard productassortiment met o.a. dorpels, vensterbanken, raamdorpels en muurafdekkers, allen in verschillende kleuren en texturen. Door haar ervaring en expertise biedt Holonite de mogelijkheid om voor renovatie- en nieuwbouwprojecten gevel- en afbouwelementen af te stemmen op de maatvoering van het project.

50 jaar geleden is Holonite aan de Calandweg te Bergen op Zoom als Brabantse onderneming gestart. In 1977 heeft Holonite al haar bedrijfsactiviteiten verhuisd naar de Industrieweg te Halsteren, om zich vervolgens vanaf 1996 gefaseerd te vestigen in het huidige pand op bedrijfsterrein Welgelegen in het Zeeuwse Tholen. Vanaf 2002 zijn alle bedrijfsactiviteiten gevestigd op deze locatie in Tholen.

Holonite legt haar verkoopfocus op de zakelijke markt, van architect tot aannemer en van woningbouwcoöperatie tot de professionele bouwmaterialenhandelaar. In het verleden heeft Holonite nog wel geprobeerd om de consument rechtstreeks te benaderen door een winkel te openen in Bergen op Zoom. Het grote succes bleef echter uit waarna Holonite besloot haar producten alleen nog via business-to-business kanalen te verkopen. Voor de particuliere markt is het wel mogelijk om via professionele bouwmaterialenhandelaren onze standaard producten uit voorraad te kopen.

In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt Holonite verantwoordelijkheid voor de effecten van haar bedrijfsactiviteiten op mens en milieu.

Hoe doet Holonite dit? Door haar producten op basis van verantwoord gedrag te produceren; oftewel zeer bewuste keuzes maken om een juiste balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. De producten van Holonite zijn Cradle to Cradle gecertificeerd (brons en zilver).

Uiteraard wil Holonite haar relaties in het bijzonder bedanken voor het jarenlange vertrouwen in het bedrijf. U heeft het mede mogelijk gemaakt dat wij deze prachtige mijlpaal hebben weten te bereiken!

« Nieuws overzicht