Caleffi herintroduceert uitgebreid box-assortiment inclusief servicekoffer

Altijd de juiste component bij de hand

Voor een groot assortiment courante componenten heeft Caleffi boxen samengesteld: voor automatische ontluchters, vulsets, vuilafscheiders, etc.

Deze boxen zijn gemaakt van kwalitatief hoogwaardig kunststof en heeft praktische handvaten. Ze zijn stapelbaar en makkelijk te transporteren, ook in je bestelwagen.

In het box-assortiment zit ook de Caleffi servicekoffer, waarmee je altijd de juiste koppeling bij de hand hebt.

Klik hier om het complete box-assortiment te bekijken!

De Caleffi servicekoffer – een complete koffer met 58 koppelingen

Kunststof verwarmingsbuizen worden steeds vaker toegepast in de verwarmingsindustrie en bestaan in vele soorten en maten. Niet alleen is er de keuze tussen enkel- en meerlagige buizen, ook gebruikt bijna iedere buizenproducent zijn eigen wanddikte. De variëteit aan kunststof verwarmingsbuizen is zo groot geworden, dat men bij het herstellen of verbinden van de leidingen niet altijd de juiste koppeling ter beschikking heeft.

Speciaal hiervoor heeft Caleffi de DARCAL-koppeling ontwikkeld; een koppeling met zelfaanpassende diameter specifiek voor kunststofleidingen. De volledige serie maakt het mogelijk dat buizen met een buitendiameter tussen 12 en 22,5 mm en een binnendiameter tussen 7,5 en 17 mm aangesloten kunnen worden. De DARCAL kan toegepast worden bij zowel enkel- als meerlagige buizen. Een isolatiering voorkomt dat bij meerlagige buizen het messing en het aluminium rechtstreeks met elkaar in contact komen.

Kunststofbuizen vervormen veel gemakkelijker dan koperbuizen. Daarom heeft de DARCAL-koppeling een kunststof klemring in plaats van een messing klemring. Deze bicoonvormige ring heeft versprongen inkepingen waardoor hij een gelijkmatig verdeelde klemming over de buis garandeert en toleranties kan opvangen.

Caleffi heeft een servicekoffer samengesteld met daarin een assortiment van de meest voorkomende DARCAL-koppelingen. De koffer is stevig en compact, waardoor hij gemakkelijk overal mee naartoe genomen kan worden. Daarnaast is hij ook tijdbesparend, want met 58 koppelingen zit er altijd wel één bij die past.

De Caleffi servicekoffer in het kort:

  • koppelingen voor elk type buis en voor elke wanddikte
  • complete koffer met 58 koppelingen
  • DARCAL-koppelingen serie 681 met zelfaanpassende diameter voor enkel- en meerlagige kunststofbuis
  • koppelingen serie 437 voor koperbuis en stalen precisiebuis, met O-ring dichting
  • koppeling met buitendraad (942550), dubbele koppeling (940450) en T-koppeling (946500).

Het box-assortiment en de servicekoffer van Caleffi zijn verkrijgbaar bij de groothandel.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie