Ondagrip sandwichpanelen speciaal ontwikkeld voor agrarische daken

Agrarische ondernemers kiezen steeds vaker geïsoleerde sandwichpanelen

ArcelorMittal introduceert Ondagrip®, een nieuw type geïsoleerde sandwichpanelen speciaal ontwikkeld voor agrarische gebouwen.

De panelen zijn voorzien van een unieke coating die het dak een natuurlijke uitstraling geeft. De anti-slip coating zorgt bovendien voor extra grip bij het monteren.

De afgelopen jaren zijn extreme weersomstandigheden geen uitzondering. Daarom kiezen agrarische ondernemers bij renovatie of nieuwbouw steeds vaker voor een dak met isolatie. Naast een goede thermische bescherming zorgt de matte coating van Ondagrip-panelen voor een fraaie uitstraling in een landelijke omgeving.

Unieke coating zorgt voor lange levensduur

De unieke gepatenteerde AM-coating is PVC-vrij en biedt, naast een natuurlijke uitstraling, uitstekende bescherming tegen krassen, stoten, UV-licht en andere (weers)invloeden van buitenaf. Daarnaast heeft de coating anti-slip eigenschappen. Dit zorgt voor extra grip zodat montage snel en veilig verloopt.

Daken vaker bedekt met geïsoleerde sandwichpanelen

Wie een stal (ver)bouwt, heeft veelal te maken met regels op het gebied van ruimtelijke ordening, milieu en, voor de veehouderij, dierenwelzijn. Zo moet een dak in een landelijke omgeving er vaak natuurlijk uitzien. Naast uitstraling, prijs en kwaliteit wegen isolatiewaarde, brandveiligheid en soort materiaal ook steeds zwaarder bij de keuze voor het type dakbedekking. “Ten opzichte van traditionele golfplaten betaalt de (extra) investering in geïsoleerde sandwichpanelen zich terug door minder (productie)verliezen ten gevolge van bijvoorbeeld hittestress”, aldus Alexander Bootsman van ArcelorMittal. “Daarnaast gaan sandwichpanelen over het algemeen langer mee. Dat maakt dat de keuze van agrarische ondernemers steeds vaker valt op geïsoleerde sandwichpanelen.”

Over ArcelorMittal

ArcelorMittal ontwikkelt panelen voor daken en gevels. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van duurzame, milieuvriendelijke systemen door gebruik te maken van recyclebaar en gerecycled staal. De nieuwe Ondagrip® geïsoleerde sandwichpanelen voor daken zijn door de unieke AM-coating zeer geschikt voor agrarische gebouwen. Deze coating is, in tegenstelling tot de standaard PVC-gecoate panelen, volledig recyclebaar.

Fotografie: www.drone-pro.nl
« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie