Probeer scheidingswanden met vlaskern en je wilt nooit meer anders

Snel en eenvoudig bouwen met veiligheid ‘on top’

De VP54 en VP70 zijn milieuvriendelijke, verdiepingshoge scheidingswanden die bestaan uit een kern van vlasscheven aan weerszijden voorzien van gipskartonplaat. Zeer gemakkelijk te monteren, sterk, stoot- en schroefvast, en brandveilig. Voor nieuwbouw, renovatie en transformatie.

Ontzorg-opties

Een FAAY-wand heeft al bij geringe dikte een geluidsisolatie en brandwerendheid die traditionele systemen pas halen bij een (veel) grotere dikte. De kern van geperste vlasscheven geeft de wand ook enorme stabiliteit, constructieve sterkte en een bijzonder hoge schroefvastheid (100 kg per spaanplaatschroef, 120 kg per houtdraadbout, zonder pluggen).

Het eenvoudige systeem zorgt voor een snelle (en dus kostenefficiënte) montage. Leidingschachten zijn standaard ingebouwd. De wanden kunnen op maat, gelabeld en per verdieping geleverd worden en de materiaalberekening is in netto m2. Faay biedt uitstekende service die zich uitstrekt van calculatie en advisering tot technische begeleiding. Slimmer en betaalbaar (prefab) bouwen, transformeren en renoveren.

Sneller en slimmer

Naast de gegarandeerde kwaliteit die Faay biedt met haar prefab panelen is zeker ook de bouwsnelheid een groot voordeel. Helemaal nu de woningmarkt weer aantrekt. Of het nu gaat om een transformatieproject van kantoren naar appartementen, een verbouwing van een school, een renovatieproject of nieuwbouw.

Veilig wonen en werken

Maar ook brandveiligheid is van groot belang. De kern van een Faay-wand is van vlas en vlas gaat bij brand verkolen, waarbij de gevormde koollaag een afsluitende werking heeft. Dit vertraagd de brand aanzienlijk. 99,9 procent van alle FAAY-wanden zijn onderworpen aan een brandtest uitgevoerd door Efectis en gecertificeerd volgens EN1364-1.

Demontabel

De panelen zijn, mits niet verlijmd, demontabel. Zo blijven de panelen verplaatsbaar om een gebouw flexibel te kunnen (blijven) (her)indelen, een gebouw wordt zo vrij indeelbaar en daarmee levensloopbestendig. Verder is elk element standaard voorzien van twee leidingschachten voor het inbouwen van elektra en/of datacommunicatieleidingen.

ISO-norm 9001 en 14001 en KOMO-attesten-met-productcertificaat garanderen de kwaliteit.

Kenmerken
  • eenvoudige montage
  • massieve vlaskern
  • stijl- en regelwerk, isolatie en eindbeplating in één.
  • materiaalberekening in netto m2
  • schroefvast over het gehele oppervlak.
  • diverse lengtematen
  • ingebouwde leidingschachten
  • goede geluidsisolatie
  • hoge brandwerendheid

www.faay.nl/over-scheidingswanden

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie