Eén op drie kinderen groeit op in ongezonde woning

Combinatie van duurzaamheid en leefcomfort essentieel

Eén op de drie kinderen in Nederland leeft in een ongezonde woning, waar sprake is van vocht en schimmel, donkere ruimtes, geluidsoverlast of lage temperaturen. Dit geeft een grotere kans op gezondheidsproblemen als astma, eczeem en luchtwegaandoeningen en heeft tevens een negatieve impact op de leerprestaties van kinderen. Het (ver)bouwen van gezonde woningen is dus essentieel. Om naast een gezonde woning ook een duurzame woning te creëren heeft VELUX een speciaal gootstuk ontwikkeld dat VELUX dakramen perfect aansluit op indak zonnepaneel systemen.

Vandaag de dag wonen er in Nederland 2,8 miljoen kinderen onder de 15 jaar. Bijna 1 miljoen daarvan wonen in huizen met gebreken die mogelijk schadelijk zijn voor hun gezondheid. Dat blijkt uit de Healthy Homes Barometer 2019 van de VELUX Groep. Kinderen die worden blootgesteld aan één van de vier risicofactoren (vocht, duister, lawaai en kou) lopen 1,7 keer meer kans op gezondheidsklachten. Voor degenen die met alle vier de risicofactoren leven, is de kans dat zij gezondheidsklachten melden maar liefst 4,2 keer zo groot.

Optimale combinatie van wooncomfort en duurzaamheid

Door de aanstaande BENG-eisen zal het verduurzamen van woningen verder toenemen. Om te voorkomen dat dit ten koste gaat van het binnenklimaat in de waardevolle ruimte onder het hellende dak heeft de VELUX Groep het nieuwe gootstuksysteem VELUX Solar Integrator ontwikkeld. Dit gootstuk zorgt voor een naadloze integratie tussen VELUX dakramen en een geselecteerd aantal indak zonnepaneel systemen van GSE, het energiedak van Homij en het Navitect II energiedak van EMERGO. De groene energieproductie via de zonnepanelen en het toelaten van daglicht en frisse lucht door de dakramen biedt een natuurlijke oplossing voor een duurzaam en gezond binnenleven.

Flexibele en robuuste installatie

De VELUX Solar Integrator bedekt of blokkeert het zonnepaneel niet zodat een maximale energieopwekking gegarandeerd is. Het ontwerp van de unieke en innovatieve zijdelen biedt een zijdelingse flexibiliteit tot 25 mm. Hiermee wordt de perfecte positie van de zonnepanelen en het dakraam gewaarborgd. Een compleet zonnepaneeldak geïntegreerd met VELUX dakramen is bestand tegen extreme weersomstandigheden. De aansluiting van de VELUX Solar Integrator is succesvol getoetst in de grootste windtunnel van Europa, waarmee de windbestendigheid en waterdichtheid is gewaarborgd.

Kijk voor verkrijgbaarheid, meer informatie en andere integratiemogelijkheden van VELUX dakramen en opdak zonnepaneelsystemen op: www.velux.nl/solarintegrator.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie