Soundblox voor de optimale ruimteakoestiek!

Geluidsabsorptie en -isolatie plus brandveiligheid in één wand met één oplossing!

Soundblox akoestische betonblokken vormen een uitstekende, innovatieve en betaalbare oplossing voor het vraagstuk van akoestische klimaatbeheersing binnen een ruimte.

Door deze oplossing wordt hinderlijke nagalm in de ruimte gereduceerd en overtollig geluid geabsorbeerd, waardoor een goede verstaanbaarheid en een prettige geluidbeleving wordt gerealiseerd, overal waar een robuuste wand en brandveiligheid net zo belangrijk is als de akoestiek!

In tegenstelling tot andere geluidsabsorberende materialen die, normaal gesproken, zacht en kwetsbaar zijn, vormt Soundblox een perfecte manier om een hoogwaardige geluidsabsorberende oplossing te integreren in een stabiele wandconstructie en/of scheidingswand, waarmee je ook nog eens hoge wanden kunt realiseren. Regel nu de geluidsabsorptie, geluidsisolatie en brandveiligheid in één wand met één oplossing!

Soundblox kent vele diverse toepassingsmogelijkheden, zoals in sport- en gymzalen, zowel vanwege de geluidsabsorberende kwaliteit, met name in de lage frequenties (balgeluiden) en frequenties binnen het spraakgebied, als de balvastheid/robuustheid van deze zelfdragende betonblokken.

Soundblox wordt ook graag toegepast in o.a. scholen (gangen en klaslokalen), aula’s, zwembaden, multifunctionele gebouwen, kerken, fabrieken, theaters, conservatoria, kazernes en ruimten met transformatoren die laagfrequent geluid produceren.

Daarnaast zijn deze geluidsabsorberende betonblokken uiterst geschikt voor buitentoepassingen als parkeergarages, stations en langs snelwegen. Overal waar een robuuste wand en brandwerendheid/vuurvastheid net zo belangrijk is als de ruimteakoestiek. Soundblox betonblokken zijn bestand tegen extreme temperaturen en omstandigheden, waardoor ze ook een uitstekende oplossing vormen in ruimtes waar agressieve materialen worden verwerkt.

Je zou bijna vergeten dat deze akoestische blokken naast hun uitstekende functionaliteit, ook heel decoratief zijn. Of het nu gaat om een industriële ‘look’ of een klassieke uitstraling, Soundblox past in elk design met eindeloze mogelijkheden wat betreft kleur, folie, of vormgeving.

Zelfs een groene wand behoort nu tot de mogelijkheden. Met een bedekking met 100% natuurlijk geprepareerd mos kan een naadloze, hoge wand worden gerealiseerd waarbij een zeer exclusieve uitstraling wordt gecombineerd met een hoogwaardig akoestische oplossing. De robuuste, geluidsabsorberende kwaliteiten van Soundblox vormen met de decoratieve mosbedekking een bijzondere synergie.

Meer informatie en projectfoto’s ter inspiratie zijn te vinden op www.soundlessacoustics.com.

« Nieuws overzicht