Circuit Zandvoort op pole position door implementatie IDIS Solution Suite VMS

In mei 2020 komt de Formule 1 Grand Prix na 35 jaar weer officieel terug naar Circuit Zandvoort in Nederland!

De de hoogste tijd dus om het circuit klaar te stomen voor de F1. Naast de geplande aanpassingen van de baan en de uitbreiding van de paddock is in 2018 gestart met de upgrade van alle IT-gerelateerde systemen. Track manager Niek Oude Luttikhuis is verantwoordelijk voor dit project.

 

IDIS sprak met hem over de noodzakelijke verbeteringen op het gebied van CCTV, lees hier het interview.

 

Na 35 jaar keert de F1 terug

Circuit Zandvoort bestond in 2018 70 jaar, maar een Formule 1 Grand Prix werd er al 34 jaar niet meer verreden. Daar komt in mei 2020 verandering in, wanneer de Formule 1 Grand Prix na 35 jaar weer officieel terug naar Circuit Zandvoort in Nederland komt! Hoogste tijd om het circuit F1-waardig te maken. Naast de benodigde aanpassingen van de baan en uitbreiding van de paddock is worden ook alle IT-gerelateerde systemen verbeterd.

 

Geheel eigen wensen en eisen

De CCTV-systemen op het circuit zijn niet zo zeer bedoeld voor bewaking, als wel voor het monitoren van de race, het waarnemen van incidenten en het terugkijken van beelden ter beoordeling van een eventueel incident. Dat stelt bijzonder hoge eisen aan de weergave van de beelden - die mogen niet schokkerig zijn en moeten de snelheid van de racewagens kunnen bijhouden, zonder ghost-schaduwen en stotteringen.

Hoe IDIS aan deze en alle andere complexe wensen tegemoet kon komen met behulp van IDIS VMS, leest u in de case.

Download de pdf hier.