Circuit Zandvoort kiest voor IDIS VMS

Circuit Zandvoort op pole position door implementatie IDIS Solution Suite VMS

In september 2021 kwam de Formule 1 Grand Prix - met ruim een jaar vertraging - na 36 jaar weer officieel terug naar Circuit Zandvoort in Nederland!

IDIS Nederland begon in 2019 met CM.com Circuit Zandvoort aan het herinrichten van het camera-observatiesysteem. Dit ter voorbereiding op de komst van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Het CCTV-systeem is een belangrijk onderdeel van het circuit, dat van levensbelang kan zijn. In de IDIS Global Race control room wordt het circuit constant geobserveerd om races te monitoren, incidenten te waarnemen en eventuele incidenten te beoordelen door middel van het terugkijken van beelden.

Inmiddels is het ruim twee jaar geleden dat IDIS over deze case schreef en zijn er meerdere camera's aan het camera-observatiesysteem toegevoegd. Ter voorbereiding op de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix heeft IDIS geassisteerd bij het inregelen van het systeem. Begin september kon deze race eindelijk plaatsvinden en wat hebben we daar van genoten!

IDIS is zeer vereerd zich nu Preferred Supplier van CM.com Circuit Zandvoort te mogen noemen.

Track manager Niek Oude Luttikhuis is verantwoordelijk voor dit project. IDIS sprak met hem over de noodzakelijke verbeteringen op het gebied van CCTV, lees hier het interview.

Na 36 jaar keert de F1 terug

Circuit Zandvoort bestond in 2018 70 jaar, maar een Formule 1 Grand Prix werd er al 34 jaar niet meer verreden. Daar komt in mei 2020 verandering in, wanneer de Formule 1 Grand Prix na 35 jaar weer officieel terug naar Circuit Zandvoort in Nederland komt! Hoogste tijd om het circuit F1-waardig te maken. Naast de benodigde aanpassingen van de baan en uitbreiding van de paddock is worden ook alle IT-gerelateerde systemen verbeterd.

Geheel eigen wensen en eisen

De CCTV-systemen op het circuit zijn niet zo zeer bedoeld voor bewaking, als wel voor het monitoren van de race, het waarnemen van incidenten en het terugkijken van beelden ter beoordeling van een eventueel incident. Dat stelt bijzonder hoge eisen aan de weergave van de beelden - die mogen niet schokkerig zijn en moeten de snelheid van de racewagens kunnen bijhouden, zonder ghost-schaduwen en stotteringen.

Hoe IDIS aan deze en alle andere complexe wensen tegemoet kon komen met behulp van IDIS VMS, leest u in de case.

Download de pdf hier.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie