Een passende oplossing voor ieder budget

Een systeemplafond is vaak een functionele en budgetvriendelijke oplossing. De losse plafondpanelen van steenwol bieden eenvoudig toegang tot alle technische installaties boven het plafond en zorgen tevens voor uitstekende geluidsabsorptie.

 

Tegelijkertijd wordt het rasterpatroon dat ontstaat door het glimmende ophangsysteem niet altijd gewaardeerd door architecten of gebruikers. Rockfon® biedt echter een breed scala aan opties om dit probleem te verhelpen, passend bij elk budget.

 

Mat wit ophangsysteem

Door te kiezen voor mat witte ophangprofielen is er nauwelijks nog kleur- en glansverschil tussen het plafondpaneel en het ophangsysteem, waardoor een veel egaler geheel ontstaat. Rockfon introduceerde dit nieuwe Chicago Metallic™ ophangsysteem in 2018, dat inmiddels een groot succes is en bovendien verkrijgbaar zonder meerprijs ten opzichte van de standaard kleur wit. 

 

3D-plafond

 

3D-plafond

Exclusief verkrijgbaar is Nederland is het speciale 3D-plafond. Door de standaard profielen te omkaderen met een zogenoemd C-profiel en de plafondpanelen schuin in het raster te plaatsen, ontstaat een speels geheel. Dit wordt nog extra versterkt door te kiezen voor panelen en ophangprofielen in contrasterende kleuren. Zo wordt het plafond een echte blikvanger. 

 

Verdekte en semi-verdekte kantafwerkingen

 

Verdekte en semi-verdekte kantafwerkingen

Er zijn ook systeemplafonds waarbij het ophangsysteem niet of slechts gedeeltelijk zichtbaar is. Zo wordt bij kantafwerking D en X het paneel over het profiel heen geschoven. Je ziet dan alleen nog de strakke lijnen tussen de panelen zelf. Het plafond blijft daarbij wel demonteerbaar. Beschikbaar voor Rockfon Blanka® (extreem wit), Rockfon® Sonar® (licht gestructureerd) en Rockfon® Krios® (wit).

 

Eilanden en baffles

 

Eilanden en baffles

Eilanden en baffles zijn een alternatieve oplossing voor ruimtes waarbij een standaard plafond niet mogelijk of gewenst is, zoals bij plafonds met een industriële look of gebouwen waar betonkernactivering wordt toegepast. De eilanden worden horizontaal geplaatst, de baffles verticaal. Deze producten lenen zich ook perfect voor het achteraf doorvoeren van akoestische verbeteringen als de akoestiek van een opgeleverde ruimte toch tegen blijkt te vallen.

 

Naadloze plafonds - Rockfon Mono Acoustic

 

Naadloze plafonds

Met Rockfon® Mono® Acoustic kan zelfs met plafondpanelen een geheel naadloos plafond worden gecreëerd. Vlak of gebogen, in wit of in kleur. De panelen worden na plaasting afgewerkt met een render met een open structuur. Hierdoor krijgt het plafond een stucwerkuitstraling maar behoudt het wel de uitstekende geluidsabsorptie. Om de kwaliteit te waarborgen, wordt het systeem door installateurs gemonteerd die zijn opgeleid en gecertificeerd door Rockfon. Rockfon Mono Acoustic is niet alleen geschikt voor plafonds, maar ook voor wanden.

 

Kijk voor meer informatie op www.rockfon.nl.