Nieuwe voorgevel met kleurschakeringen

Als afwerkingsbedrijf dat sterk inzet op renovatieprojecten met een krachtige, opvallende uitstraling sprak het voor zich dat Sherwin van hun nieuwe kantoorgebouw in Kortenberg (BE) een waar pronkstuk wilde maken.

Een oogverblindende voorgevel kon daarbij niet ontbreken.

De magische kleurschakeringen van Rockpanel Chameleon droegen bij aan het effect.

 


Modern en multifunctioneel gebouw

Sleutelwoorden voor het nieuwe hoofdkantoor waren modern, tijdloos en multifunctioneel. Vooral de voorgevel moest een echte eyecatcher worden, zo vertelt zaakvoerder Dimitri de Graeve. “Als afwerkingsbedrijf wilden we dat de voorgevel zou laten zien wat we doen en kunnen. De voorbouw is één grote showroom. De gevel bevat een mix van producten waar we in de dagelijkse praktijk mee werken.”

 

Opvallende gevel met kameleon-effect

De Graeve: “ik had een roestachtige, koperen kleur in gedachten, maar vond niet meteen wat ik zocht.” Er kwam een doorbraak toen de Rockpanel-vertegenwoordiger de Chameleon gevelplaten aanbeval. “Rockpanel raadde me aan om een kijkje te gaan nemen in een school in Anderlecht, waar deze platen zijn gebruikt. Dat was meteen een schot in de roos”, aldus De Graeve. De zaakvoerder was vooral onder de indruk van de opvallende kleurschakeringen. “Als je voor de gevel staat en je wandelt naar links of rechts, zie je de gevel echt van kleur veranderen. Dat is een unieke eigenschap, die je niet vindt in andere producten.”

 

Onderhoudsarme gevelplaten

Ook de technische eigenschappen van Rockpanel Chameleon vielen bij De Graeve in de smaak. “Het is een bijzonder vast materiaal, dat niet gevoelig is voor temperatuurschommelingen. Dat maakte smalle voegen van 5 mm mogelijk.” Ook het eenvoudige onderhoud is een voordeel: “De platen hoeven bijna niet gereinigd worden. De regen doet al het reinigingswerk”, aldus De Graeve.

 

Esthetisch, licht en gemakkelijk te verzagen

De Graeve kijkt tevreden terug op het eindresultaat. “De gevel is prachtig en trekt de aandacht van voorbijgangers. Ik zou het onmiddellijk opnieuw doen. Het materiaal is esthetisch, licht en gemakkelijk te verzagen. Daarmee is het een absolute topper onder de gevelmaterialen.”

 

Benieuwd? Vraag een gratis monster aan