nVent lanceert nieuwe RAYCHEM QuickNet vloerverwarmingsmatten met SENZ WIFI thermostaat

Kortere installatietijden en meer gebruiksgemak

nVent kondigde de introductie aan van zijn verbeterde nVent RAYCHEM QuickNet verwarmingsmat. Door een combinatie van bestaande innovaties met verbeterde kenmerken biedt de QuickNet verwarmingsmat kortere installatietijden en meer gebruiksgemak voor installateurs, distributeurs en eindgebruikers.

De dunne, zelfklevende QuickNet-verwarmingsmat is de ideale oplossing voor renovaties: maar 3,5 mm dun! Deze kan niet alleen onder tegels, parket, laminaat en houten vloeren worden geïnstalleerd, maar ook eenvoudig om obstakels worden aangelegd, door maar twee sneden in het gaas te maken.

Eenvoudige installatie

Het nieuwste model van de nVent RAYCHEM QuickNet vloerverwarmingsmat zorgt voor een snelle en eenvoudige installatie van het vloerverwarmingssysteem, door middel van een verbeterde matopbouw.  De geoptimaliseerde lijmverbindingen zorgen voor een betere adhesie tussen de mat en de ondervloer.  Hierdoor blijven zowel de kabels als de mat aan de ondervloer bevestigd, wat de installatie van de latere vloeropbouw vereenvoudigd en versneld.  De QuickNet zelfklevende mat maakt ook een snellere installatie van vloerverwarming in onregelmatig gevormde ruimtes mogelijk. Met slechts twee insnijdingen in de mat kunnen de kabels losgemaakt en rond obstakels geleid worden. Hierdoor kunnen installateurs kostbare tijd besparen en ervoor zorgen dat er geen onverwarmde zones in de te verwarmen vloeroppervlakte ontstaan.

Hoogwaardige look en feel

Met een dikker, duurzamer glasvezelgaas en een robuuste aansluitingskit die zorgt voor extra bescherming van de meest kwetsbare onderdelen, bieden QuickNet vloerverwarmingsmatten een hoogwaardig vloerverwarmingssysteem dat de nodige gemoedsrust biedt aan installateurs en eindgebruikers.

Alle QuickNet-matten zijn bovendien voorzien van rookarme, halogeenvrije LSZH-buitenmantelverwarmingskabels, die voldoen aan de Europese normen voor de veiligheid van bouwmaterialen.

De verbeterde QuickNet verwarmingsmatten zijn nu ook compatibel met een groter aantal thermostaten, waaronder de nVent RAYCHEM SENZ thermostaat, voortaan in de QuickNet-90W/m² kits inbegrepen, en de nVent RAYCHEM SENZ WIFI thermostaat, inbegrepen bij de QuickNet-160W/m² kits.  Deze thermostaten hebben een strakke, moderne vormgeving, zijn energiezuinig en voldoen aan de EU-ECO-richtlijn.

Voor meer informatie over nVent RAYCHEM QuickNet kunt u contact opnemen met:

Reinoud.vanLimbeek@nVent.com / salesnl@nvent.com

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie