Holonite viert dit jaar haar 50-jarig bestaan

Holonite trots op leidende positie op het gebied van composietsteen

Sinds de oprichting op 12 augustus 1969 heeft Holonite binnen de bouw en kozijnenindustrie een leidende positie verworven op het gebied van composietsteen. Dit is een hele prestatie, waar Holonite dan ook enorm trots op is.

Holonite produceert en distribueert gevel en afbouwelementen. Zo beschikt het bedrijf over een zeer uitgebreid standaard productassortiment met o.a. dorpels, vensterbanken, raamdorpels en muurafdekkers, allen in verschillende kleuren en texturen. Door haar ervaring en expertise biedt Holonite de mogelijkheid om voor renovatie- en nieuwbouwprojecten gevel- en afbouwelementen af te stemmen op de maatvoering van het project. In de loop der jaren heeft het bedrijf binnen de kozijnindustrie naam weten te maken met haar waterdichte- en onderhoudsarme dorpelsystemen. Holonite dorpelsystemen sluiten naadloos aan op houten-, kunststof- en aluminium kozijnen.

50 jaar geleden is Holonite aan de Calandweg te Bergen op Zoom als Brabantse onderneming gestart. In 1977 heeft Holonite al haar bedrijfsactiviteiten verhuisd naar de Industrieweg te Halsteren, om zich vervolgens vanaf 1996 gefaseerd te vestigen in het huidige pand op bedrijfsterrein Welgelegen in het Zeeuwse Tholen. Vanaf 2002 zijn alle bedrijfsactiviteiten gevestigd op deze locatie in Tholen.

Holonite legt haar verkoopfocus op de zakelijke markt (business-to-business), van architect tot aannemer en van woningbouwcoöperatie tot de professionele bouwmaterialenhandelaar. Echter, Holonite heeft in het verleden nog wel geprobeerd om de consument rechtstreeks te benaderen door een shop te openen in Bergen op Zoom. Het grote succes bleef uit waarna er besloten is Holonite producten enkel te verkopen via business-to-business kanalen.

Voor de particuliere markt is het echter wel mogelijk om via professionele bouwmaterialenhandelaren onze standaard producten uit voorraad te kopen. Maatwerkproducten kunnen via deze professionele bouwmaterialenhandelaren worden aangevraagd.

De bedrijfsstrategie is in de loop van de jaren sterk veranderd. De vraag naar een zo duurzaam mogelijk product is de laatste jaren enorm belangrijk geworden. In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt Holonite verantwoordelijkheid voor de effecten van haar bedrijfsactiviteiten op mens en milieu.

Hoe wij dit doen? Door onze producten op basis van verantwoord gedrag te produceren; oftewel wij maken zeer bewuste keuzes om een juiste balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. Holonite producten zijn Cradle to Cradle gecertificeerd (brons en zilver). In het kader van duurzame productontwikkelingen zijn er ook een aantal hoogwaardige innovatieve bouwproducten geproduceerd en door Holonite ge√Įntroduceerd op de markt, waaronder onze zeer bekende laagreliefdorpels. Op aanvraag is het ook mogelijk om uw product Biobased te produceren.

Bedrijfsfilm

Uiteraard wil Holonite haar relaties in het bijzonder bedanken voor het jarenlange vertrouwen. Zij hebben het mede mogelijk gemaakt dat het bedrijf deze prachtige mijlpaal heeft weten te bereiken! Voor deze speciale gelegenheid is een bedrijfsfilm gemaakt waarbij Holonite u een goede indruk hoopt te geven van alle bedrijfsprocessen binnen het bedrijf. Vanaf de ontwikkeling van haar producten tot het eindresultaat bij de klant.

« Nieuws overzicht