ATAG Q-Serie vernieuwt en is vernieuwd

ATAG QR, de top van het ATAG assortiment

Het topmodel van ATAG - de Q-Serie - is vernieuwd. De belangrijkste uiterlijke wijziging is het nieuwe besturingsplatform, waarbij het display direct in het oog springt.

Deze is beter afleesbaar door uitgebreidere tekstmeldingen en een backlight. Dankzij het geïntegreerde voorraadvat is direct warm water beschikbaar op meerdere afgiftepunten tegelijk. Zonder wachten.


Vernieuwd

Onderhuids zijn er grotere vernieuwingen te melden: Het belangrijkste is dat de aansluit- en instelmogelijkheden zijn uitgebreid. Het is overbodig om hiervan aanvullende kennis te hebben. Het gebruik wijst zich vanzelf en de bediening ervan is vooral intuïtief.

Het Siemens besturingsplatform biedt standaard:

  • een groot aantal instelmogelijkheden voor meerdere (meng)groepen -3x CV en 1x WW,
  • temperatuurinstellingen per groep,
  • klokprogramma’s (bij toepassing van de kamerthermostaat QAA55),
  • aansluitmogelijkheden voor een (zonne)boiler.
Schakeling en regelingen

De regeling is uit te breiden met 3 zgn. Clip-in’s voor de elektrische schakeling van externe pompen en driewegkleppen van (meng)groepen. Daarnaast is de sensortechniek gewijzigd: de QR beschikt nu over 10kOhm sensoren. Op de QR kunnen 1 of 2 thermostaten/regelingen volgens het OpenTherm-protocol worden aangesloten.

Naast de ATAG One, WiZe en BrainZ is het mogelijk om ook aan/uit-thermostaten te verbinden. Met de Q-Serie is het dus mogelijk om per individuele zone de gewenste temperatuur van de verwarming te regelen. Bovendien zijn de ATAG ComfortBoilers eenvoudig aan te sluiten op de Solo-ketels en is de Q-Serie ‘warmtepomp ready’.

Assortiment en installatiegemak

Het assortiment bestaat uit 4 solo en 4 combi-toestellen en is verkrijgbaar bij de groothandel in dezelfde vermogens en typen als nu het geval bij de huidige Q, echter met toevoeging van de letter ‘R’. De installatie van de individuele– of cascadeopstelling is zeer gebruiksvriendelijk: de QR beschikt over dezelfde CV- en WW aansluitingen als de voormalige ATAG S-HR en huidige Q-ketel.

Bekijk alle modellen op onze www.atagverwarming.nl of neem contact met ons op voor meer informatie!

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie