AcoustIQ levert hoogwaardige akoestische plafonds op basis van cellulosevezels. Bijna 20 jaar ervaring maakt ons tot een ervaren partner

Akoestische oplossing om galm tegen te gaan worden steeds vaker gevraagd. Enerzijds door toenemende overheidsnormen en wensen van bijvoorbeeld kantoormedewerkers die in rust beter kunnen functioneren. Anderzijds doordat er in de laatste decennia meer en meer met harde materialen gebouwd wordt zoals beton en glas, waardoor nagalm toeneemt. Sprayplan® spuitplafonds van AcoustIQ vormen daarbij een prijsaantrekkelijke akoestische oplossing om effectief geluid te absorberen.

 

Het product

Sprayplan® bestaat uit cellulosevezels gewonnen uit papier. Deze worden vermengd met een ecologische lijmoplossingen en verspoten tegen het plafond. Enkele tinten worden uit gerecycled papier gewonnen, andere worden uit nieuw geproduceerd papier gewonnen worden om een consistente kleur te kunnen garanderen.

 

Duurzaamheid

AcoustIQ komt voort uit Warmteplan, een leverancier en verwerker van duurzame isolatie- en bouwmaterialen. Milieuvriendelijke toepassingen staan bij Warmteplan centraal. En met deze insteek is Sprayplan® ontwikkeld. Cellulosevezels zijn een herwinbaar product gewonnen uit hout. Onze Sprayfix-lijm is zo milieuvriendelijk mogelijk samengesteld, en de zuinige spuittechniek is zelf ontwikkeld en gepatenteerd. Waar concurrentie spuit met een vloeibare oplossing werkt AcoustIQ met een verschuimde oplossing wat resulteert in een gemiddeld vier keer lager vloeistofverbruik, en veel minder afval op de bouwvloer.

 

Een Sprayplan-plafond verhelpt storende nagalm zeer effectief

 

Geluidsabsorptie

Sprayplan® kan in verschillende diktes aangebracht worden (10-35 mm) op de ruwe bouwconstructie. Een dikkere laag resulteert uiteraard in een hogere absorptiewaarde. Voorbeeld: Bij een dikte van 20 mm op een gipskartonnen ondergrond worden door Peutz de volgende Noise Reduction Coëfficiënt-waardes (NRC) gemeten:

125 Hz

250 Hz

500 Hz

1000 Hz

2000 Hz

4000 Hz

0,16

0,33

0,56

0,83

1,00

0,89

Hieruit valt op te maken dat Sprayplan® bij slechts een dikte van 20 mm al zeer effectief is in het spraakgebied (500 Hz – 5k Hz) met zelfs absorptiewaarden van 100% bij 2000 Hz. In kantoren, scholen, horeca, sportzalen en andere plekken waar vooral de stem de geluidsbron is verhelpt een Sprayplan® plafond de storende nagalm dus bijzonder effectief.

Uitgebreide informatie vindt u op onze website: www.acoustiq.nl.

 

Prijstechnisch zeer interessant

Sprayplan® plafonds bevinden zich in een heel andere prijscategorie dan afgehangen geluidsabsorberende plafondsystemen. Waar deze systemen ruim boven de €100/m2 kosten, kost een Sprayplan® plafond gemiddeld tussen de €28 en €50/m2. De prijsstelling is afhankelijk van de dikte van de spuitlaag, de kleur, de bereikbaarheid van het plafond, etc. Neem bij interesse gerust contact met ons op over de mogelijkheden. Desgewenst kunnen we u ook een proefmonster toesturen.

 

Mail naar info@acoustiq.nl of kijk op onze website www.acoustiq.nl voor meer informatie.

 

Fotograaf Lucas van der Wee (foto's 2 en 3)