Ellen Profielen verbetert haar in- en opbouwprofielen

Isoleren kun je leren - de impact van isoleren

Het is één van de meest effectieve maatregelen die eigenaren van oudere huizen of wooncomplexen kunnen nemen in het verduurzamen: het isoleren van muren, daken, vloeren en ramen en deuren.

Zo kan met dakisolatie tot wel 25% aan energie bespaard worden. Het isoleren van spouwmuren en vloeren kan nog eens dat percentage opleveren.

The devil is in the details

De hoeveelheid lucht die verdwijnt via ramen en deuren is ook niet te onderschatten. Vooral bij oudere huizen kunnen grote kieren ontstaan tussen deur en kozijn onder invloed van het weer. Dit kan een onaangename trek veroorzaken en resulteren in een behoorlijk verlies van warmte. Een goede afdichting rond ramen en deuren helpt de isolatiedoelstellingen te bereiken en bespaart euro’s op de energierekening.

Probleemoplossers

Met het oog op de steeds hoger wordende eisen m.b.t. luchtlekkage voert Ellen Profielen een aantal belangrijke verbeteringen door in haar in- en opbouwprofielen. Zo worden profielen voorzien van een grotere afdichting (ELRO) of een afdichting met een kamer om de koudebrug te verminderen. Ook aan de luchtlekkage onder de profielen is gedacht.

Verhogen van isolatiewaarden gaat vaak gepaard met een hogere sluitweerstand van de deur. Door de afdichtingen ingenieus vorm te geven of door te kiezen voor een ander materiaal, bijvoorbeeld duurzaam siliconen in plaats van tpe in het geval van de ANB 16, wordt de sluitweerstand juist verlaagd.

En met alle renovatiemeters die te maken zijn, is ook rekening gehouden verwerkingsgemak. Zo is er een zelfklevende variant van de AIB 3N XL beschikbaar, ideaal toepasbaar voor een snelle en nauwkeurige plaatsing aan de scharnierzijde van deuren.

Benieuwd welke oplossingen er zijn voor uw isolatieprobleem, kijk op elton.nl.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie