Dé standaard in spouwmuurisolatie heet Kooltherm K108

Dé ideale hardschuim isolatieplaat voor in spouwmuren

Met een unieke lambda-waarde van 0,018 W/m⋅K én een DUBOkeur, is de Kooltherm K108 Spouwplaat niet alleen een de best presterende hardschuim isolatieplaat, maar behoort deze ook nog eens bij één van de meest duurzame keuzes.

Kiezen voor de Kooltherm K108 Spouwplaat zorgt bovendien voor vele andere voordelen, zoals lagere bouwkosten, meer daglicht en meer ontwerpvrijheid.

De allerbeste isolatieprestaties

De Kooltherm K108 Spouwplaat is een unieke hoogwaardige hardschuim isolatieplaat voor de spouwmuurconstructie. Dankzij de lage lambda-waarde van 0,018 W/m·K levert hij de allerbeste isolatieprestatie. U haalt met een dikte van  slechts 144 mm al een RC-waarde van ruim 8,0 m²·K/W. Hierdoor bouwt u slanker. Dit  levert meer ontwerpvrijheid en daglicht op,  maar ook meer verhuurbare/ verkoopbare ruimte of lagere bouwkosten.

Blijvend rendement

De Kooltherm K108 Spouwplaat is licht van gewicht en eenvoudig en snel te verwerken. De spouwplaat is voorzien van een samengesteld, micro geperforeerd aluminium folie (dampopen, reflecterend). Dit zorgt voor een goede vochtregulatie, waardoor er geen risico’s ontstaan voor het insluiten van vocht gedurende de levensduur van de constructie. De sponning van de isolatieplaat zorgt ervoor dat de platen onderling optimaal aansluiten. Bovendien bestaat er geen kans op uitzakken van de isolatieplaten in de spouwmuur. Zo behoud de gevel een blijvend thermische rendement.

Kwaliteit & duurzaamheid

De Kooltherm K108 Spouwplaat wordt onder de hoogst mogelijke kwaliteitseisen geproduceerd en beschikt over een ISSO/BCRG gecontroleerde kwaliteitsverklaring en een CE-markering. Bovendien heeft het Nederlands Instituut voor Bouwbiologie en Ecologie (NIBE) uitgebreid onderzoek gedaan naar de levenscyclus van de Kooltherm K108 Spouwplaat. Zowel de grondstoffen als het productieproces zijn heel milieuvriendelijk. Uit de toetsing op basis van een levenscyclusanalyse (LCA), blijkt dat de Kooltherm K108 Spouwplaat tot de milieutechnische top behoord.

Meer weten

De Kooltherm K108 Spouwplaat is de ideale isolatieplaat voor spouwmuren. U voldoet snel aan de basiseisen, maar ook aan ambitieuzere niveaus zoals Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG), Nul- op-de-Meter (NOM) of Passiefhuis. Het is de ideale isolatieplaat voor spouwmuren, maar ook voor een andere gevelopbouw, bijvoorbeeld met een vliesgevels, pre-fab systemen en voor de houtskeletbouw is er een duurzame Kooltherm oplossing.

Kijk voor meer informatie over de Kooltherm K108 Spouwplaat op www.kingspan.com/nl/K108 of bekijk alle Kooltherm oplossingen op www.kingspan.com/nl/kooltherm.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie