Automatische natuurlijke ventilatie met zonwering houdt woningen comfortabel en gezond

Smarthome-systeem van VELUX zorgt voor aangenaam binnenklimaat

Klimaatverandering en energiebesparende maatregelen zoals goede isolatie van woningen spelen een belangrijke rol bij oplopende temperaturen in huis. VELUX ACTIVE with NETATMO automatische natuurlijke ventilatie in combinatie met zonwering kan helpen een woning gezond en comfortabel te houden.

Afgelopen zomer waren de mobiele energieslurpende airco’s weer niet aan te slepen. Het toepassen van automatische natuurlijke ventilatie en zonweringen is een duurzamere manier om oververhitting van woningen tegen te gaan.

Energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing

VELUX rolluiken overdag gesloten houden zorgt ervoor dat 87% van de directe zonnewarmte buiten blijft. Wanneer de lucht ‘s avonds afkoelt is het belangrijk om het huis door te luchten. “Door ’s avonds ramen op de begane grond en dakramen op zolder tegen elkaar open te zetten, kan koele lucht de woning binnenkomen en trekt de warme lucht op een natuurlijke manier door het dakraam weer naar buiten. Zo voorkomen rolluiken overdag oververhitting en koelt de woning middels zomernachtkoeling af naar een acceptabel temperatuurniveau,” vertelt Jolanda de Gooijer, Product Groep Manager bij daglichtspecialist VELUX.

Automatische natuurlijke koeling

VELUX ACTIVE with NETATMO zorgt ervoor dat men dit niet zelf hoeft te regelen. Het is het eerste smarthome-systeem dat de luchtkwaliteit in huis reguleert met hightech sensoren en weer-apps. “Slimme klimaatsensoren monitoren de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie in huis en instrueren het systeem aan de hand van lokale weersverwachtingen. Maar ook via een smartphone of tablet kunnen opdrachten worden gegeven, zodat de controle altijd bij de bewoner blijft liggen. Door de connectie met de Apple® HomeKit™ zijn dakramen en rolluiken ook voor het eerst spraak gestuurd te bedienen. Naast comfort en gemak zetten we met deze stap vooral in op gezondere leefomstandigheden voor bewoners. Deze slimme techniek maakt woningen op een eenvoudige manier comfortabeler en gezonder,” aldus De Gooijer.

Het VELUX ACTIVE systeem is als losse accessoire te bestellen en eenvoudig achteraf te monteren op elektrische VELUX INTEGRA® dakramen, lichtkoepels, raamdecoratie, rolluiken en buitenzonweringen. Met een VELUX INTEGRA® ombouwset op zonne-energie kunnen ook handbediende dakramen op eenvoudige wijze elektrisch worden gemaakt.

Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl/active.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie