Natuurlijke rust in werkomgeving dankzij massief hout

Derako grill systeem zorgt naast bijzondere beleving ook voor verbetering akoestiek

Een natuurlijke, rustige en comfortabele werkomgeving is wat Lenting Techniek voor ogen had bij de realisatie van hun nieuwe pand in De Goorn.

Het toepassen van massief hout in de verlaagde plafonds en wanden heeft hier zijn steentje aan bijgedragen. Niet alleen brengt het Derako grill systeem met zijn uitstraling een bijzondere beleving, ook zorgt het voor een verbetering van de akoestiek.

Dit jaar is het precies 82 jaar geleden dat Lenting Techniek werd opgericht. Van dorpssmid, loodgieter en fietsenmaker, groeide Lenting door tot specialist op het gebied van loodgieterswerk en sanitaire installaties. De groei heeft ervoor gezorgd dat recent een nieuw bedrijfspand in gebruik is genomen waarin het team van specialisten alle ruimte heeft om hun werkzaamheden goed uit te voeren. In samenwerking met Groot Plafonds heeft Derako binnen in het pand de massief houten verlaagde grill plafonds en wanden mogen leveren.

Warm maar ook modern

Met de zeer open structuur biedt het houten grill systeem niet alleen een unieke ruimtelijk beleving maar ook een warme uitstraling. Er is gekozen voor de houtsoort yellow pine voorzien van een kleurafwerking. Deze houtsoort heeft een mooie levendige structuur en bevat, in tegenstelling tot zijn soortgenoot grenen, weinig tot geen knoesten. Hiermee ontstaat er ook een zekere natuurlijke visuele rust waarmee de ruimtes modern ogen. Naast de toegepaste houtsoort heeft Derako een grote selectie aan houtsoorten beschikbaar waarmee voor ieder project een passende budget oplossing kan worden geboden.

Houten grill systeem verbetert de akoestiek

De systemen van Derako zorgen niet alleen voor een prettige visuele beleving maar verbeteren ook de akoestiek in de ruimte. Massief hout is van nature een geluiddempend materiaal, maar door de open structuur van het grill systeem en de toevoeging van vezelvlies op de achterliggende plafonds en wanden, draagt het systeem nog verder bij aan een verbetering van de akoestiek in de ruimte.

Milieuvriendelijk gecertificeerd

Kiezen voor hout, is kiezen voor flexibiliteit, een oneindige grondstof, duurzaamheid en minimale milieubelasting. Hout is niet alleen volledig biologisch afbreekbaar en goed recyclebaar maar ook als bouwmateriaal, vrijwel 100% CO2 neutraal. Alle Derako systemen beschikken over een Cradle to Cradle Zilver certificaat waarbij de systemen u tevens kunnen helpen bij het verkrijgen van credits binnen BREEAM en LEED.

Ook Derako voor uw project?

De Derako systemen zijn op maat gemaakte projectoplossingen, met integrale systeemgarantie, waarbij het ontwerp van de architect leidend is. Maar naast het maatwerk heeft Derako ook standaard producten en oplossingen beschikbaar om zo voor elke ruimte, behoefte en budget een oplossing te bieden. De Derako adviseurs informeren u graag verder.

« Nieuws overzicht