Beter licht, betere prestaties, aldus Solatube

Of het nu om sport op amateur- of professioneel niveau gaat, tijdens het sporten willen we optimaal presteren. Om binnen, bijvoorbeeld in een sporthal, te kunnen presteren moet het binnenklimaat op en top zijn.

De factor daglicht speelt hierin een grote rol. Toch zijn veel sporthallen niet voorzien van de juiste hoeveelheid daglicht, of daglicht überhaupt. Heb jij al nagedacht over daglicht in sportcomplexen?

 

Dat daglicht positieve effecten heeft op mensen is bekend. Sporters hebben baat bij daglicht dankzij een verhoogd energieniveau, betere prestaties en snellere verbranding. Daarom is daglichttoetreding in sporthallen essentieel. De Solatube daglichtbuis is een zeer geschikte oplossing voor het verlichten van deze hallen.

 

Solatube brengt namelijk diffuus daglicht, waardoor schittering en verblinding wordt voorkomen. Dat is ook de voornaamste reden waarom Solatube wordt toegepast in hallen waar topsporters komen. Sterker nog, daar is de toetreding van direct zonlicht zelfs verboden.

 

Filtert negatieve effecten

Het daglichtsysteem filtert meer dan alleen hinderlijke, rechtstreekse zonnestralen. Andere negatieve effecten die buiten de deur worden gehouden zijn geluid, uv-straling, kou en warmte. Dit resulteert in goede isolatiewaarden. Dankzij het ontwerp van het systeem kunnen deze waarden behaald worden. De koepel op het dak vangt het daglicht op, een reflecterende buis transporteert het licht en een plafondplaat brengt het licht op een gecontroleerde manier de sporthal in.

 

Gebruiksverklaring

Solatube voldoet aan alle normen omtrent daglicht die zijn opgesteld door het Nederlands Olympisch Comité*Nederlandse Sport Federatie. Ook KIWA ISA Sport heeft dit gegeven erkend door middel van het uitreiken van een gebruiksverklaring. Naast deze normen op Olympisch niveau stellen ook onderwijsinstellingen daglicht als een harde vereiste. Daarom is Solatube perfect toepasbaar voor iedere doelgroep zoals utiliteitsbouw  (schoolgymzalen, zwembaden, tennisclubs, rijverenigingen), woningbouw en vele andere binnensportaccommodaties.