Duurzame en onderhoudsarme houten gevelbekleding

Rockpanel Woods: hét duurzame alternatief voor een houten gevel

Een houten gevel geeft een gebouw een unieke en natuurlijke uitstraling. Maar de gevel moet wel goed onderhouden worden en de houten gevelplaten verkleuren naar verloop van tijd.

Om er zeker van te zijn dat de houten gevel zijn uitstraling en warme kleuren blijft behouden kan men kiezen voor Rockpanel Woods gevelbekleding.

Rockpanel Woods biedt het beste van beide werelden: enerzijds de uitstraling en de bewerkbaarheid van hout, anderzijds de levensduur en het solide karakter van steen. Deze gevelplaten worden geproduceerd op basis van basalt, een duurzaam vulkanisch gesteente dat overvloedig aanwezig is in de natuur.

Rockpanel Woods is beschikbaar in maar liefst 17 moderne houtmotieven die nauwelijks van echt hout te onderscheiden zijn.

Benieuwd naar de Rockpanel Woods designs? Bestel hier een gratis monster>

Werken met Rockpanel gevelbekleding: snelle en makkelijke installatie

Naast mooi, duurzaam en milieuvriendelijk zijn de gevelplaten ook nog eens makkelijk om mee te werken op de bouwplaats. Werken met Rockpanel is makkelijk en tijdbesparend. De installatiewijze van de gevelplaten is duidelijk en simpel, waardoor je het bijna niet verkeerd kunt doen.

Tegelijkertijd zijn ze snel te plaatsen omdat de platen licht zijn, en daarbij is het niet nodig om de randen af te werken. Dit scheelt ook in de installatiekosten.

Zeer onderhoudsarm

De Rockpanel Woods gevelplaten vergen weinig tot geen onderhoud, mede dankzij een extra ProtectPlus beschermlaag. Alle Rockpanel Woods panelen hebben standaard een ProtectPlus laag. Zo is je gevel uitermate makkelijk schoon te houden. Door het perfect gladde oppervlak spoelt regenwater normaal vuil weg, waardoor de gevel langer schoon blijft. Daarnaast biedt de beschermlaag extra bescherming tegen UV-licht en graffiti. Graffiti kan eenvoudig verwijderd worden zonder dat er platen vervangen hoeven te worden.

Dit resulteert in lage onderhoudskosten en een gevel die zijn mooie, frisse uitstraling jarenlang behoudt.

Liever brandveilig

Heb je te maken met strenge brandveiligheidseisen? Ga dan voor de A2 uitvoering in een Rockpanel Woods design. Indien bevestigd op een aluminium of stalen draagconstructie met blindklinknagels, voldoen al onze A2 platen in combinatie met minerale wol isolatie aan de Europese brandklasse A2-s1,d0.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie