Massief houten gevelsysteem voor warme en authentieke uitstraling

Optimaal geventileerd, duurzaam en snel te monteren.

Door te kiezen voor een houten gevelbekleding krijgt uw gebouw een warme en authentieke uitstraling. Het Derako massief houten gevelsysteem is een optimaal geventileerd, open en duurzaam gevelsysteem dat snel te monteren is door het unieke fixing systeem. Het kan horizontaal, verticaal of in gebogen vorm worden toegepast en wordt geheel prefab geleverd. Toepassingen van het systeem zijn zowel in de utiliteitsbouw als gevel-renovatie waarbij het systeem als voorzetgevel kan worden ingezet.

Wat maakt het systeem bijzonder?

Het Derako fixing systeem bestaat uit op maat gemaakte uitgefreesde zwarte aluminium profielen voorzien van gepatenteerde rvs-clips, waarmee een zeer duurzame bevestiging van de geveldelen gewaarborgd wordt. De gehele bevestiging bevindt zich aan de achterzijde van het hout waardoor er geen nagels of schroeven door het hout gaan en het oppervlak niet beschadigd wordt. Ook hebben de lamellen binnen dit open systeem een 100% ventilatie rondom. Door beide systeemeigenschappen gaat het hout niet alleen langer mee en ziet het er mooier uit, maar het reduceert ook aanslag, roest- of schimmelvorming.

Snelle en consistente montage

Omdat de lamellen bij de montage eenvoudigweg in de clips moeten worden gedrukt en de aangeleverde profielen voor een juiste uitlijning zorgen, kan het systeem snel en consistent gemonteerd worden. Bij een verticale plaatsing zorgen de speciale mes-en-groefverbindingen niet alleen voor een mooie aansluiting maar ook voor een nog verder vereenvoudigde lamelplaatsing. Bij grote ononderbroken oppervlaktes kan dit voor een aanzienlijke tijdwinst zorgen.

Meer ontwerpmogelijkheden

Door een breed pallet aan materialen en uitvoeringsvormen is het Derako gevelsysteem zeer geschikt voor het creƫren van passende architectuuroplossingen. Projecten kunnen bij Derako in overleg volledig geprefabriceerd worden waarbij het systeem volgens uw ontwerp wordt vervaardigd en er technische ondersteuning is gedurende het hele ontwerp-, engineering- en installatietraject.

Diverse houtsoorten

Het gevelsysteem is leverbaar in diverse houtsoorten. U heeft de keuze om dit af te stemmen op de beschikbare budgetten en/of design wens. Op verzoek kan FSC of PEFC gecertificeerd hout geleverd worden.

Ook Derako voor uw project?

Alle Derako systemen beschikken over een Cradle to Cradle Zilver certificaat en worden met integrale systeemgarantie geleverd. Tevens kunnen de systemen bijdragen aan het verkrijgen van credits binnen BREEAM en LEED.

De Derako systemen zijn projectoplossingen op maat waarbij uw ontwerp leidend is. Naast maatwerk heeft Derako ook standaardproducten om zo voor iedere gevel, behoefte en budget een massief houten oplossing te bieden. De Derako adviseurs informeren u graag verder.

« Nieuws overzicht