Last van de warmte? Zo houd je je huis koel!

Met VELUX ACTIVE geen omkijken naar klimaat binnenshuis

Met aanhoudende hoge zomertemperaturen kan het ook in huis onprettig worden. Naast klimaatverandering spelen ook energiebesparende maatregelingen als woningisolatie hierbij een belangrijke rol.

Zonwering kan dan helpen directe zonnewarmte tegen te houden.

Voor een prettig binnenklimaat is het van belang om maatregelen te treffen tegen de opwarming van je huis. De afgelopen weken tijd waren de mobiele energieslurpende airco’s niet aan te slepen of zelfs uitverkocht. Het toepassen van deze apparaten druist echter in tegen het voornemen om ons energieverbruik te verlagen en de uitstoot van CO2 te verminderen. Maar wat is dan wel het antwoord?

Als je de temperatuur in huis aangenaam wilt houden, dan is het belangrijk om tijdens warme dagen ramen en deuren gesloten te houden en de zon tegen te houden voordat deze het glas van het raam bereikt. Het effectiefste is het dan om externe zonwering toe te passen. Gewoon een gordijn dicht doen is niet voldoende, aldus VELUX.

Energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing

Door een buitenzonwering of rolluik overdag gesloten te houden blijft de directe zonnewarmte buiten. VELUX rolluiken houden overdag wel 87% van de zonnewarmte tegen. En door ’s avonds ramen en dakramen tegen elkaar open te zetten, laat je koele lucht binnenkomen en trekt de warme lucht op een natuurlijke manier door het dakraam weer naar buiten. Zo voorkom je overdag overhitting en zorg je ’s avonds dat je woning afkoelt naar een acceptabel niveau.

Automatische natuurlijke koeling

Om helemaal geen omkijken te hebben naar het klimaat binnenshuis kun je dit ook automatisch laten regelen. Het VELUX ACTIVE systeem kan worden gekoppeld aan je elektrische VELUX dakraam of rolluik waardoor deze automatisch open of dicht gaat wanneer de sensoren dat aangeven.

VELUX ACTIVE kan geheel zelfstandig denken én handelen. Slimme klimaatsensoren monitoren de temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie in huis en instrueren het systeem aan de hand van lokale weersverwachtingen om de dakramen en rolluiken te openen of te sluiten zonder jouw tussenkomst. De gebruiker kan ook zelf opdrachten geven via smartphone of tablet en zo altijd de controle houdt over het systeem.

De meerprijs van een elektrische bediening is nagenoeg gelijk aan de prijs van een mobiele airco, met als voordeel dat dit systeem het hele jaar door zorgt voor extra gemak en comfort en geen of nauwelijks elektriciteit verbruikt.

Kijk voor meer informatie op: www.velux.nl/active.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie