Nieuw: Schöck en Leebo introduceren ThermoFrame® gevelsysteem

Circulaire en koudebrugvrije gevels

Het ThermoFrame® is een lichtgewicht en dragend sandwich-staalframe, gecombineerd met unieke glasvezel koppelankers.

Met het ThermoFrame® is het mogelijk om circulaire, gevelsluitende en koudebrugvrije prefab wandelementen te produceren. Daarnaast is er een ruime keuze aan afwerking en materialen.

Co-creatie

Het ThermoFrame® is ontstaan uit een succesvolle co-creatie tussen Leebo Intelligente Bouwsystemen en Schöck Nederland. Als producent, ontwikkelaar en specialist in complete gevelsystemen zocht Leebo samenwerking met Schöck voor het integreren van het Isolink® koppelanker, bestaande uit glasvezelcomposiet. Dit gevelanker verbindt het binnen en buitenframe met elkaar, bestaande uit de lichtgewicht Leebo LeeFrame® U en C staalprofielen. Voor de afwerking is een ruime keus uit onder andere baksteen, natuursteen, keramiek, aluminium en HPL-cassettes.

Thermische ontkoppeling

Onderbrekingen in de thermische schil hebben een grote invloed op de totale isolatiewaarde van gevelconstructies. Het stalen frame van het ThermoFrame® veroorzaakt normaal gezien een koudebrug, die bij hoge isolatie-eisen niet eenvoudig gecompenseerd kan worden. Als oplossing wordt het uit glasvezelcomposiet vervaardigde Schöck Isolink®, dat speciaal ontworpen is als gevelanker, als koppelanker toegepast.

De thermisch isolerende eigenschappen van glasvezelcomposiet maken een koudebrugvrije verbinding tussen de binnen- en buiten profielen mogelijk. Door deze oplossing kan in de kern van het ThermoFrame® volstaan worden met uitsluitend minerale wol of, bij voorkeur, ecologische isolatiematerialen. De harde isolatieplaat aan de buitenzijde kan achterwege blijven om aan de hoogste
Rc-waarden te voldoen, terwijl de pakketdikte heel gering blijft.

Nieuwbouw Galaxy Tower eerste project

Op de kop van het Jaarbeursterrein in Utrecht bouwt Amrâth Hotels een nieuw 4-sterren hotel. Boven dit hotel worden 22 verdiepingen met in totaal 330 vrije sector huurappartementen gepland. De gevel van deze 90 meter hoge toren wordt uitgevoerd met het nieuwe ThermoFrame®.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het ThermoFrame® en het Isolink® gevelanker op de website van Schöck Nederland.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie