Daglichtbuizen brengen overal daglicht ongeacht de plaats van installatie

Daglicht is bepalend voor het comfort en de leefbaarheid van een woning. Het verblijf in een kamer wordt als prettiger ervaren bij de aanwezigheid van daglicht.

Denk bijvoorbeeld aan de keuken. Deze oogt frisser en ruimtelijker wanneer er voldoende daglicht de ruimte binnenstroomt. Ook het interieur komt beter uit de verf.

Wilt u wél meer daglicht in uw project, maar is er weinig ruimte op de gevel of het dak? Goed nieuws, er bestaat namelijk een oplossing die maar weinig ruimte inneemt.

 

Slimme uitkomst

De opties om het huis op een natuurlijke manier lichter te maken variëren nogal van elkaar. De Solatube daglichtbuis is een slimme uitkomst om het huis of uw project op te fleuren.

Een kleine koepel vangt het daglicht op. Een reflecterende buis transporteert het daglicht vervolgens naar de gewenste ruimte, waar een plafondplaat het licht diffuus de ruimte in verspreid. Het fijne aan het systeem? De buizen kunnen daglicht verplaatsen, desgewenst met verleng- en bochtstukken. Dat biedt mogelijkheden, omdat de ruimte hierdoor niet direct gesitueerd onder het dak hoeft te liggen.

 

De opties

In werkelijk elke kamer van het huis, ongeacht de constructie, het daktype en de dakbedekking, kan Solatube worden toegepast. Van de uitbouw in de woonkamer, tot het toilet en de verbouwde kelder; alles is mogelijk. Vanwege de kleine diameter van Solatube (25 of 35 cm) zijn er geen constructieve aanpassingen benodigd aan de woning. Ideaal, want dat bespaart tijd en geld. Eenmaal geïnstalleerd bespaart de Solatube ook op de energierekening. Overdag kan de lamp namelijk uitblijven!

 

Gebruik het dak

Het platte of hellende dak is een uitstekende plaats om (meer) daglicht naar binnen te halen. Helemaal met een ruimtebesparende Solatube. Dankzij het ontwerp van het daglichtsysteem is inkijk van buitenaf onmogelijk. Zo blijft privacy toch behouden. Op die manier tovert Solatube zonder moeite bijvoorbeeld die bergruimte op de vliering om tot een fijne slaapkamer, werkkamer of zelfs badkamer. Niet alleen woningen horen overigens tot de mogelijkheden, ook in utiliteitsbouw kan Solatube eenvoudig worden toegepast.