Comfortabeler wonen dankzij natuurlijk klimaat in uw woning

De efficiënte lucht-aardwarmtewisselaar van REHAU zorgt het hele jaar door voor een comfortabel binnenklimaat, en maakt het tevens mogelijk om te besparen op uw energiekosten!

 

Verwacht meer frisse lucht

Of het nu gaat om een school, crèche, woning, ziekenhuis of kantoor: iedere ruimte heeft frisse lucht nodig. Met de AWADUKT Thermo lucht-aardwarmtewisselaar wordt de buitenlucht aangezogen, gefilterd en gereinigd om vervolgens via een in de grond geplaatst leidingsysteem het gebouw te bereiken. Zo is er altijd frisse lucht in huis.

 

Bespaar energie met lucht

Een lucht-aardwarmtewisselaar (ook wel de Canadese put genoemd) is een milieu- en budgetvriendelijk alternatief voor het klassieke airconditioningsysteem.

Op een diepte van 1.5 tot 2.5 meter is de temperatuur van de aarde in de zomer en in de winter relatief constant. Boven de aarde echter niet. Bij een lucht-aardwarmtewisselaar wordt dit verschil in temperatuur gebruikt om energie te besparen.

Het temperatuurverschil tussen de aangezogen buitenlucht en de in het gebouw getransporteerde lucht is pure winst. Met de lucht-aardwarmtewisselaar word de aanvoerlucht in het buizensysteem ’s winters voorverwarmd en wordt deze in de zomer voorgekoeld. Zo bespaar je op zowel extra verwarmings- als aircokosten!

 

Verwacht maximale geleiding

Door de gladde binnenwanden van de polymere AWADUKT Thermo buizen, kunnen zelfs de kleinste deeltjes zich niet hechten aan het oppervlak. De binnenzijde van AWADUKT Thermo buizen zijn als enige op de markt, antimicrobieel gecoat met zilverionen. Hierdoor kan er geen bacteriegroei ontstaan in de buizen.

Uw voordeel: altijd schone en frisse lucht in uw woning!

 

Ontdek alle voordelen van AWADUKT Thermo op www.rehau.nl