Renovatie schoolgebouw tijdens bouwvak 2019 met uitdagende deadline

In opdracht van Stichting Scholen met de Bijbel in de Betuwe (SSBB) is Bouwbedrijf Van Dillen aan de slag gegaan met de renovatie van de Hervormde basisschool in Opheusden. Net voordat de leerlingen weer beginnen aan hun nieuwe schooljaar zal het project op 30 augustus a.s. worden opgeleverd.

Hoewel veel bouwbedrijven de deuren sluiten tijdens de bouwvak, heeft Van Dillen de juiste vakmensen klaarstaan om projecten als deze tijdens de vakantieperiode te realiseren. Een renovatie waar vakmanschap en innovatie perfect samenkomen in een mooi resultaat voor de Hervormde basisschool.

 

Renoveren tijdens de bouwvak

Om met een frisse start aan het nieuwe schooljaar te beginnen, heeft de SSBB besloten om het schoolgebouw op bepaalde punten te renoveren. Onder andere de plafonds, de vloeren, de keukenblokken en de kozijnen moesten worden vervangen. Aan het Culemborgs bouwbedrijf de eer om deze renovatie voor te bereiden en - tijdens de bouwvakantie - te realiseren.

De grootste uitdaging tijdens het project voor het SSBB, is het inwisselen van de originele houten vloer in de klaslokalen en in de directiekamer. De huidige vloeren worden verwijderd en vervangen door het duurzame Havebo SL-combinatie nat-systeem; een samenvoeging van lichtgewicht aluminium, EPS isolatie en een ‘natte’ beton(dek)laag.

Daarnaast wordt het schoolpand voorzien van nieuwe keukenblokken in diverse lokalen en technische verbeteringen zoals LED-verlichtingsunits. Zo resulteert deze renovatie in een prettige leeromgeving, waar huidige en toekomstige leerlingen van de Hervormde basisschool nog lang de vruchten van zullen plukken.

 

Over Bouwbedrijf Van Dillen

In de afgelopen 295 jaar is Bouwbedrijf Van Dillen van een traditioneel aannemersbedrijf in klein onderhoud uitgegroeid tot een bedrijf dat zich volledig focust op duurzame en innovatieve oplossingen voor complexe projecten. Van Dillen neemt nieuwbouw, maar ook groot onderhoud en renovatieprojecten van bestaande woningen op zich.

Vakmanschap en betrouwbare innovatie staan hoog in het vaandel bij Bouwbedrijf Van Dillen. Dit uit zich onder meer in kennis en ervaring sinds 1724, verzorging van het gehele bouwtraject, het Renovatielab, de eigen Timmerfabriek Culemborg en de recente oprichting van Prefab Fabriek Culemborg.

Daarnaast is Van Dillen één van de voorlopers op het gebied van duurzaamheid in de bouw door gebruik te maken van duurzame en energiezuinige materialen en technieken (deels zelf vervaardigd) en het maken van een bewuste en eerlijke keuze tussen verbouwen of slopen.

 

Fotografie: Chris van den Bos (foto 3 schoolgebouw) iov Bouwbedrijf Van Dillen