Solar Star ventilatiesysteem voorziet huis van goede ventilatie

Techcomlight adviseert: het belang van goede ventilatie in huis

Voorkomen is beter dan genezen, is niet voor niets een veel voorkomende uitspraak. Dat geldt ook voor vochtproblemen.

Een teveel aan vocht in huis brengt ten eerste schade aan de gezondheid van jezelf en ten tweede gaat het ten koste van je interieur. Vocht kan uiteindelijk leiden tot het ontstaan van schimmelplekken of - nog erger - zwammen. De zolder of vliering is de voornaamste plek waar de vochthuishouding op orde moet zijn. Dit is ook de eerste plaats in huis waar dergelijke problemen ontstaan.

Wees het voor

Niet alleen vocht, maar ook warmte is in huis een ongenodigde gast. Voorkom dat deze twee factoren een hardnekkig probleem worden door op voorhand al maatregelen te nemen. Met een ventilatiesysteem in huis blijven kamers droog en koel. Zo is en blijft het huis een comfortabele plek om in te wonen. Bovendien bespaar je door middel van ventilatie op de energierekening en gaat het dak langer mee.

Milieuvriendelijke ventilatie

Het Solar Star ventilatiesysteem is een milieuvriendelijke manier om het huis, met name de zolder of vliering, te voorzien van goede ventilatie. Solar Star werkt namelijk op basis van zonne-energie. Een ventilatiepijp zorgt voor natuurlijke toevoer van frisse lucht, de Solar Star voert de vochtige en warme lucht af via het dak. Dit heeft zowel voordelen in zomer als in de winter!

Welke type voor jouw huis of project geschikt is, hangt af van diverse factoren. De verschillende types bekijk je hier.

Slimme meter

Optioneel is een thermische schakelaar verkrijgbaar. Dit slimme metertje houdt de temperatuur binnenshuis bij en activeert en deactiveert de Solar Star automatisch wanneer de temperatuur te hoog (29°C) of te laag (18°C) is.

Meer (technische) informatie op www.solatube.nl/producten/solar-star.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie