Nieuwe manier van fietsen parkeren met de FalcoAlign fietsstandaard

Fietsenrek verdwijnt uit het straatbeeld

Een fietsenrek dat je niet ziet en dat verdwijnt uit het straatbeeld op het moment dat je het rek niet gebruikt. Ideaal voor pleinen waar soms fietsen geparkeerd moeten worden, en soms evenementen zoals markten plaatsvinden.

Voor dit soort openbare ruimtes biedt Falco de perfecte oplossing. FalcoAlign is een kantelbare fietssteun. Zodra de fietsstandaard niet wordt gebruikt verdwijnt deze in de grond.

Geen obstakels

Op het moment dat er een fiets geplaatst wordt in de inkeping van de FalcoAlign, zakt het voorwiel een stukje de grond in. De stalen beugel ‘wipt’ dan op uit de grond en omsluit het achterwiel. Indien de fiets uit de FalcoAlign wordt gehaald, klapt de beugel de straat weer in en is er op de grond geen enkel opstekend obstakel te vinden.

FalcoAlign bestaat uit stalen onderdelen: een stalen bak met inkeping en een stalen beugel. De stalen onderdelen zijn thermisch verzinkt en kunnen gepoedercoat worden. FalcoAlign dient ingegraven te worden in het straatwerk en neemt zeven stoeptegels in beslag.

De FalcoAlign is zo ontworpen dat het systeem prima kan functioneren als er kleine vuiltjes in de inkeping terechtkomen. Indien er geen fiets geparkeerd staat in de FalcoAlign dekt de fietsomsluiting de ruimte af. Er is dus geen ruimte voor bladeren of blikjes in de inkeping. Regenwater wordt afgevoerd door de open bodem de grond in. Het systeem kan worden schoongemaakt met een hogedrukspuit.

Over Falco

Falco is al ruim 65 jaar lang gespecialiseerd in het inrichten van de openbare ruimte en overige buiteninrichtingen. Het bedrijf kiest daarbij voor kwalitatieve en duurzame producten. Falco is in het bezit van ISO-certificaten 9001 en 14001. Tevens is Falco in het bezit van NEN-EN 1090 certificaat.

Falco ontwerpt, ontwikkelt en produceert in eigen beheer en maakt het mogelijk om ook op projectmatige basis de buitenruimte in te richten. Er zijn Falco vestigingen in Groot-Brittannië, Denemarken en Duitsland. Tevens is Falco BV op exclusieve basis vertegenwoordigd in 17 West-Europese landen.

« Nieuws overzicht

NBD-Online gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en af te stemmen op uw vakmatige interesse. Meer informatie